Wing foil set kopen? Nieuw of tweedehands, dit zijn de kosten

Wing foil set kopen
Wingfoil set (wing, board, foil) aangeschaft voor 1.500 euro. Mix van nieuw en tweedehands.

Ben je als beginner of wingfoiler op zoek naar een wingfoil set? Dan is een complete wingfoil set kopen vaak een verstandig besluit. Enerzijds omdat vanuit persoonlijk advies je aangeschafte wingsurf uitrusting direct klaar is om mee het water op te gaan. Anderzijds omdat er doorlopend wingfoil set aanbiedingen te vinden zijn. Dit scheelt in de portemonnee. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor tweedehands wingfoil uitrusting te gaan. In dit wingfoil blog geven we je inzicht in het kostenplaatje van de genoemde opties.

Wing foil set kopen. Overzicht kosten

Kosten wingfoilen nieuw*Kosten wingfoilen tweedehands**
Wing foil set sale
Wing, Board, Foil, Pomp
€ 2.250,- tot € 3.500,- € 1.500,- tot € 2.000,-
Totaal€ 2.250,- tot € 3.500,- 1.500,- tot € 2.000,-
Ook nodig
Wing foil les € 250,- tot € 450,- € 250,- tot € 450,-
Wetsuit (5/4 mm) € 175,- tot € 250,- € 75,- tot € 150,-
Neopreen schoenen€ 40,-€ 20,-
Helm€ 50,-€ 25,-
Leashes
Kort en Lang
€ 65,- € 45,-
Impactvest € 60,- € 30,-
Totaal€ 640,- tot € 910,-€ 445,- tot € 720,-
*We gaan bij nieuwe wingfoil uitrusting uit van gemiddelde prijzen en set-combinaties samengesteld van de topmerken en overige merken. **Bij tweedehands gaan we uit van uitrusting niet ouder dan 3 jaar. N.B. we gaan uit van een wingfoil set met één wing, board en foil. De meeste wingsurfers die de smaak te pakken hebben, hebben twee wings en meerdere foils. De waarde van wingfoil materiaal vermindert door slijtage, tijd, bij nieuwe innovaties en reparaties.
Wingsurfen leren
Ook leren wingsurfen en daarna leren wingfoilen. Bekijk en lees hoe ik je ben voorgegaan.

Juiste complete wingfoil set kopen voor beginners

Voor beginnende wingfoilers en herintreders, ja die zijn er ook, kan het een uitdaging zijn om de juiste set of uitrusting te vinden passend bij het vaardigheidsniveau. Dat is niet vreemd, want als rookie wingfoiler of herintreder weet je vaak niet precies wat je zoekt. De wingsurf shops hebben bijna altijd wel een wingfoil set samengesteld speciaal voor een beginnende wing surfer c.q. wingfoiler en / of herintreder. Deze sets zijn vaak ook scherp geprijsd als aanbieding. Genoeg inspiratie te vinden dus. Je kan je vast inlezen via onze uitleg wingsurfen c.q. wingfoilen. Daarnaast is een belletje of bezoek aan een wingsurf shop zo gemaakt. Persoonlijk advies werkt vaak het best.

Beginners wingsurf set kopen. Dit heb je nodig

Hieronder zie je een voorbeeld van een beginners wingsurf set zoals deze worden aangeboden bij winkels. Een wingfoil set bestaat uit een wing, board, foil en pomp. De foil bestaat uit verschillende delen. Ook heb je natuurlijk nog een wetsuit en een leash voor je board en wing nodig. Daarnaast raden we een helm en impactvest aan. Ga je wingsurfen c.q. wingfoilen op binnenwater of bij een watertemperatuur onder de 10 graden, dan heb je ook schoentjes nodig. Als laatste heb je ook nog les nodig. Met behulp van wingfoil les leer je het veel sneller en leer je het veilig.

Een wingfoil set van F-one
Een wingfoil set van F-one

Tips voor wingfoilers met een kleine beurs

Laat je budget een nieuwe complete wingfoil set niet toe? Ga voor een wingfoil set aanbieding. Wingsurf shops hebben soms ook overjarige complete wingsurf sets of wingfoil uitrusting. Dit is nieuw materiaal maar dan van een vorig seizoen. Dit wordt vaak verkocht met flinke korting. Buiten het hoogseizoen zijn er vaak ook bijzondere kortingsacties. Bijvoorbeeld met Black Friday, aan het einde van het jaar maar ook gedurende de wintermaanden.

Wingsurf set kopen
Wingfoil set gereed voor actie op de Brouwersdam

Tweedehands wingfoil set kopen

Koop een tweedehands set via een shop. Een complete wingfoil set kopen maar dan tweedehands is helemaal zo gek nog niet. Dan heb je enerzijds advies zodat je weet dat de wingfoil uitrusting bij je past. Anderzijds is onze ervaring dat wingfoil shops alle wingfoil uitrusting die ze tweedehands verkopen nakijken en er soms zelfs garantie op geven. Ga je voor tweedehands via marktplaats, een facebook groep of anderszins? Dan is het belangrijk geen kat in de zak te kopen en moet je er dus wel verstand hebben over hetgeen je koopt. Je moet ook weten waarop je moet letten. Daarover schrijven we binnenkort een blog.

2 reacties

    1. Hi Ruud, zelfbouw… Dat was inderdaad niet in ons opgekomen maar is en blijft natuurlijk ook een optie. Mocht jij daar bekwaam in zijn, dan zouden we er graag eens een praatje over maken voor een leuk item op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

wingsurfer
Leren wingsurfen
Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen