Is kitesurfen moeilijk te leren?

Is kitesurfen moeilijk te leren?
Is kitesurfen moeilijk te leren? Foto door Patrick van der Ven

Leren kitesurfen moeilijk? Nee, wij stellen van niet. Natuurlijk kitesurf je niet zomaar de zee op. Ook kan het in het begin tegenvallen en kan je op een punt komen waarop je denkt dat het nooit gaat lukken. Je zal dan nog even moeten doorzetten. Het aantal lessen dat je nodig hebt kan variëren tussen de 4 en meer dan 15 uur.

Toch is leren kitesurfen gemakkelijker dan ooit tevoren. Allereerst wordt er ruim 20 jaar kitesurfles gegeven en het materiaal wordt steeds beter, veiliger en gebruiksvriendelijker. Daarnaast hebben de kitesurfles trainingstechnieken en uitrusting een vlucht genomen. Dit maakt kiten ook minder moeilijk om te leren.

Kitesurfles is noodzakelijk

Ook al stellen van dat kiten niet moeilijk is om te leren. Het is zeker iets om niet zelf uit te gaan proberen. Kitesurfles is een waardevolle en zeg maar gerust noodzakelijke investering. Je hebt er bovendien veel plezier van als je later met je eigen kitesurfmateriaal het water op gaat. Bekijk op ons youtube kanaal een filmpje van een kitesurfer die tijdens kitesurfles zijn eerste meter kitesurft. Dat ziet er niet zo moeilijk uit toch?

Je leert twee sporten

In vergelijking met andere watersporten is het kitesurfen relatief eenvoudig te leren. De leercurve vergeleken met bijvoorbeeld windsurfen is sneller en een kitesurfer zal na zijn eerste jaar geavanceerder zijn. Kitesurfen is wel moeilijker te leren dan bijvoorbeeld wakeboarden omdat het werk met de kite (vlieger) technischer is. Feitelijk leer je met kitesurfen twee sporten tegelijk; surfen op een board en kiten (vliegeren). Kitesurfen wordt elk jaar gemakkelijker te leren en is telkens beter bereikbaar voor een bredere doelgroep van deelnemers.

Interessant? Deel dit met anderen...

FacebookTwitterPinterestLinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *