Kitesurfschool overzicht voor les in Nederland

Kitesurfscholen overzicht voor kitesurflessen
Kitesurfles - Waterstarten. Let's go!

Kitesurfles is een waardevolle en zeg maar gerust noodzakelijke investering. Allereerst omdat kitesurfen niet iets is om te proberen. Je moet het leren en dat doe je met kitesurflessen. Daarnaast heb je er veel plezier van zodra je met je eigen kitesurfmateriaal het water op gaat. Daarom hebben we een overzicht kitesurfscholen voor je samengesteld. Er zit vast een kitesurfschool voor je bij.

Waar neem je kitesurfles?

Een cursus kitesurfen kan je in heel Nederland of België nemen. Natuurlijk kan je ook in het buitenland kitesurflessen nemen. Het fijnst is natuurlijk een cursus kitesurfen in je directe omgeving. Of op een van de kitesurflocaties waar je later zelf wilt gaan kitesurfen. Dan leer je de kitespot direct goed kennen.

Kitesurfscholen die kitesurfles geven in Nederland en België.
Ook beginnen met kitesurfen? Neem les bij een van de kitesurfscholen.

Kitesurfschool overzicht

Er zijn er in totaal bijna 50 in Nederland waarmee wij contact hebben gezocht. Met sommigen hebben we inmiddels leuk contact. In het overzicht zijn de gegevens opgenomen van de kitesurfscholen die ons akkoord hebben gegeven hun gegevens te tonen. Recent hebben we weer een kitesurfschool mogen toevoegen aan de lijst: CW Kiteboarding.

Bekijk meer leuke filmpjes over beginnen met kitesurfen op ons youtube kanaal

Vanaf welke maand beginnen de kitesurflessen?

Kitesurflessen kunnen in principe het hele jaar door gegeven worden. Sommige kitesurfscholen hebben speciale winterpakketten. Het voordeel is dat het in de wintermaanden vaker waait en rustiger is. Het nadeel is natuurlijk de kou. Daar valt tegen te weren met een goede wetsuit, schoentjes, handschoenen en een cap. Maar, dit moet natuurlijk wel wat voor je zijn. Eerlijk is eerlijk: in de zomermaanden is het een stuk aangenamer en fijner om het kitesurfen onder de knie te krijgen. De meeste kitesurf cursussen starten vanaf april. Dit is ook het moment dat de meesten cursisten er voor gaan. Daarbij is het belangrijk om te weten dat kitesurfen in de winter niet aan te bevelen is voor beginners. Mocht je toch gaan, dan onder heel strikte condities.

De eerste meter kitesurfen leer je bij een kitesurfschool met kitesurfles
De eerste meter kitesurfen leer je bij een kitesurfschool met kitesurfles.

Zo verloopt les bij kitesurfscholen

Om te beginnen zijn er verschillende soorten kitesurfles. Je kunt privéles nemen of ervoor kiezen om in een groepje les te nemen. Beide opties kunnen bij bijna elke kitesurfschool en hebben eigen voor- en nadelen. Als je in een groep les neemt zal je wat meer rust hebben tijdens de les doordat je de oefeningen om de beurt uitvoert. Dit helpt je ook om te zien hoe anderen het doen en daar leer je ook weer van. Groepslessen zijn over het algemeen met 3 aspirant kitesurfers tegelijk. Bekijk hier uitgebreid hoe een typisch kitesurf les verloopt en je leert kitesurfen.

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen voor beginners - de niveaus
Regels kitesurfen. Voorkom een kite crash
Wheels to wave downwinder voor rolstoel-kitesurfers