Kitesurfscholen overzicht voor kitesurflessen

Kitesurfscholen overzicht voor kitesurflessen
Kitesurfles - Waterstarten. Let's go!

Kitesurfles is een waardevolle en zeg maar gerust noodzakelijke investering. Allereerst omdat kitesurfen niet iets is om te proberen. Je moet het leren en dat doe je met kitesurflessen. Daarnaast heb je er veel plezier van zodra je met je eigen kitesurfmateriaal het water op gaat. Daarom hebben we een overzicht kitesurfscholen voor je samengesteld.

Waar neem je kitesurfles?

Een cursus kitesurfen kan je in heel Nederland of België nemen. Natuurlijk kan je ook in het buitenland kitesurflessen nemen. Het fijnst is natuurlijk een cursus kitesurfen in je directe omgeving. Of op een van de kitesurflocaties waar je later zelf wilt gaan kitesurfen. Dan leer je de kitespot direct goed kennen.

Er zijn er in totaal bijna 50 in Nederland waarmee wij contact hebben gezocht. Met sommigen hebben we inmiddels leuk contact. In het overzicht zijn de gegevens opgenomen van de kitesurfscholen die ons akkoord hebben gegeven hun gegevens te tonen. Recent hebben we weer 3 scholen mogen toevoegen aan de lijst.

Vanaf welke maand beginnen de kitesurflessen?

Kitesurflessen kunnen in principe het hele jaar door gegeven worden. Sommige kitesurfscholen hebben speciale winterpakketten. Het voordeel is dat het in de wintermaanden vaker waait en rustiger is. Het nadeel is natuurlijk de kou. Daar valt tegen te weren met een goede wetsuit, schoentjes, handschoenen en een cap. Maar, dit moet natuurlijk wel wat voor je zijn. Echter, niet iedere kitesurfschool geeft het hele jaar door les. De meeste kitesurf cursussen starten vanaf april. Dit is ook het moment dat de meesten cursisten er voor gaan.

Zo leer je kitesurfen

Om te beginnen zijn er verschillende soorten kitesurfles. Je kunt privéles nemen of ervoor kiezen om in een groepje les te nemen. Beide opties kunnen bij bijna elke kitesurfschool en hebben eigen voor- en nadelen. Als je in een groep les neemt zal je wat meer rust hebben tijdens de les doordat je de oefeningen om de beurt uitvoert. Dit helpt je ook om te zien hoe anderen het doen en daar leer je ook weer van. Groepslessen zijn over het algemeen met 3 aspirant kitesurfers tegelijk. Bekijk hier uitgebreid hoe je leert kitesurfen en welke keuze bij jou past.

Interessant? Deel dit met anderen...

FacebookTwitterPinterestLinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *