Kitesurf vakantie – je kite vakantie begint hier

Kitesurf vakanties

Mijn naam is Olmo en speciaal voor Kitesurfpro schrijf ik dit artikel over kitesurf vakanties. Waar het golfsurfen al jarenlang aan populariteit wint, zie ik ook steeds meer kitesurfers die het water op gaan. Het is essentieel dat jij pas gaat kiten op het moment dat je echt weet wat je doet. Indien je geen les hebt gehad, is het kiten ook echt niet leuk en ik zou dan ook afraden om dit te doen. En wat is nou een betere manier om te leren kiten dan middels een kitesurf vakantie?!

Kitesurf vakanties, waar moet je aan denken?

Indien jij wilt leren kitesurfen kan een kitesurf vakantie een hele leuke optie zijn. Graag leg ik je uit waarom ik een kitesurf vakantie nou zo’n geschikt idee vind. Er zijn namelijk enkele hele duidelijke voordelen en andere die jij misschien minder snel zelf bedenkt. Ik neem je graag mee.

Reden 1: ga op kitesurf vakantie om te leren kitesurfen

Want of je nu begint met kitesurfen, al enkele lessen hebt gehad of juist al zelfstandig goed kunt kiten, een kitesurf vakantie is er voor iedereen. En ja, ook als jij al heel goed zelf kunt kitesurfen valt er nog genoeg te leren, want de golven op de Noordzee zijn echt wel even wat anders dan die in Zanzibar, Fuerteventura of in Brazilië – just to name a couple. Oh, en had je je al bedacht dat de kans op zon op die plekken ook nog eens groot is.

De goede aanbieders van kitesurf vakanties bieden lessen aan voor kiters op alle niveaus en zullen jou gegarandeerd een hoop nieuwe skills bijleren. Of dit nu gaat om de eerste lessen van het kiten, het verbeteren van jouw waterstart of up wind of juist de jumps of op hoge snelheid over het water scheren, op elk niveau kun je bijleren. Het is echt een onwaarheid dat goede kiters op een kitesurf vakantie niet meer bij kunnen leren (iets wat ik vaak hoor). De goede kitesurf-instructeurs vinden het namelijk ontzettend gaaf om jou hun ervaringen te vertellen en aan de slag te gaan met iemand die al veel ervaring heeft – zij willen immers ook wel eens wat anders dan wéér die beginners les.

Reden 2: ontmoet kiters van over de hele wereld

Of je nu op kitesurf reis gaat in Nederland, binnen Europa blijft of de wijde wereld in trekt, overal kom je nieuwe mensen tegen die meestal ook nog eens van over de hele wereld komen. De ervaren reiziger calculeert dit voordeel automatisch in, voor de enthousiastelingen die nog minder ervaring hebben met reizen: wij kunnen dit niet genoeg benadrukken. Het kan echt heel leuk zijn om mensen uit andere landen met andere culturen tegen te komen. Leer over hun gebruiken, hun taal en hun kitesurf-verhalen. En wie weet blijven jullie wel in contact na de vakantie. En juist dit is echt een extra voordeel van een kitesurf vakantie. Het is goed mogelijk dat jullie elke avond met de groep avondeten, waar je dus ook echt de tijd gaat krijgen om anderen te leren kennen. En misschien vlieg jij over 1-2 jaar zelf wel naar Egypte of Brazilië om langs te gaan bij jouw vrienden, waar je dan ter plekke ook kunt gaan kitesurfen. Hoe gaaf zou dat zijn?!

Kitesurf vakantie Brazilie
Op kitesurf vakantie in Brazilië

Reden 3: kitesurfen maakt je hoofd leeg

Dat je met kitesurfen tot rust kunt komen, dat is zeker wat mij betreft. Het is natuurlijk een zeer fysieke bezigheid maar mentaal kun je hier wel echt een heerlijke rust door ervaren. Als je gefocust aan de slag gaat met iets waar je veel plezier in vindt, zul je zien dat je alle andere gedachtes uit je hoofd verdringt. En ook dit is erg belangrijk om tijdens een vakantie mee bezig te zijn, want met een ieders drukke leventje in Nederland mag men best wat vaker aan het koppie denken.

Reden 4: door jouw kitesurf vakantie ben je ook automatisch aan het reizen

We noemden het al een beetje bij punt 2, maar naast de internationale en leuke nieuwe mensen die je gaat ontmoeten, zul je ook merken dat je automatisch zult gaan reizen als je op kitesurf vakantie wilt gaan.

Enerzijds zul jij natuurlijk naar een bestemming toe reizen (de kans dat er een goede spot bij jou voor de deur is, is niet heel erg groot), waar je vele nieuwe plekken zult ontdekken. Tevens zul je tijdens jouw kitesurf vakantie reizen want het is zeer gebruikelijk dat je naar verschillende kitesurf spots zult gaan om te kiten. Dit kunnen verschillende stranden zijn (waar je soms zelfs per boot heen gaat) of zelfs andere dorpen/steden/provincies. Je kunt het zo gek niet bedenken maar kitesurfen is echt een sport waarbij je op vele nieuwe plekken zult gaan komen.

Zijn kitesurf vakanties voor alle niveaus geschikt?

Zeker! Hier kunnen we heel kort over zijn. Uiteraard zullen bepaalde kitesurf vakanties beter geschikt zijn voor beginners en andere zijn juist voor advanced kiters. Dit zal – als je ten minste bij een goede partij boekt – goed staan aangegeven. Dus of jij nu beginner bent, intermediate of al veel ervaring hebt met kiten, je kunt altijd een kitesurf vakantie vinden die goed bij jou past.

Kitesurf vakantie naar Fuerteventura
Kitesurf vakantie Fuerteventura

Waar kun jij het beste heengaan voor jouw kitesurf vakantie?

Zoals we eerder al konden lezen, hangt de ideale bestemming voor jou helemaal af van een aantal zaken. Denk hierbij aan jouw niveau, de periode dat je wilt gaan, de luxe die jij graag geniet tijdens jouw vakantie en tevens zullen jouw persoonlijke voorkeuren qua bestemming ook meespelen. We raden jou dan ook echt aan om met een gespecialiseerde partij in zee te gaan (wat helemaal niet ‘extra hoeft te kosten) zodat jij zeker weet dat je op de goede spot terecht komt.

Kitesurf vakanties in Europa

Indien jij een kitesurf vakantie binnen Europa zou willen boeken, kun je kijken voor de volgende plekken (er zijn nog tal van andere kitesurf spots). Vergeet niet: de periode en jouw niveau zijn essentieel om rekening mee te houden.

 • Spanje: Tarifa | Fuerteventura | Tenerife
 • Portugal: Esposende | Guincho | Lagoa de Obidos
 • Frankrijk: Lacanau | Leucate
 • Italië: Sicilië | Toscana | Gardameer
 • Griekenland: Marmari | Lefkadi | Rhodos

Er zijn natuurlijk nog tal van andere mooie kitesurfspots, waar ook landen als Nederland, Duitsland, Kroatië en andere bestemmingen zeker een spot kunnen zijn waar jij heen kunt. Echter hangt het natuurlijk ook af van het aanbod op het moment dat jij wilt gaan.

Kite vakantie Zuid Afrika
Op kite vakantie naar Zuid Afrika

Kitesurf vakanties buiten Europa

Over kitesurf spots buiten Europa kunnen we uren doorpraten. Om het toch compact te houden, willen we er een aantal noemen:

 • Dakhla, Marokko
 • Paracuru, Brazilië
 • Cucumbuco, Brazilië
 • Zanzibar, Tanzania
 • Hawaii, de VS
 • Cancun, Mexico
 • Cabarete, Dominicaanse Republiek
 • Kaapstad, Zuid-Afrika

We kunnen letterlijk nog uren doorgaan. Het wordt wel duidelijk dat je naar de meest tropische plekken op onze aardbol kunt reizen om te (leren) kitesurfen. Doe er je voordeel mee!

Over de auteur

Mijn naam is Olmo en ik ben oprichter van SurfaWhile, hét online reisbureau voor surfvakanties. Door de jaren heen hebben wij ook ons aanbod qua kitesurf vakanties flink uitgebreid, met aanbod zowel binnen Nederland als in Europa en zelfs daarbuiten (het precieze aanbod is afhankelijk van de periode waarin jij wilt gaan). Mocht je meer willen weten, kun je altijd een kijkje nemen op overzicht kitesurf vakanties op SurfaWhile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Cumbuco kitesurf
Fluid Kiteboarding