Speciaal interview kitesurfer Julian over Jump4Life. Doe je mee?

Jump4Life fundraiser Kite4Life Foundation

In de maand mei doen kitesurfers mee aan de Jump4Life fundraiser voor de Kite4Life Foundation. We zijn op dreef maar het kan nog beter en daar kan jij bij helpen. Kitesurfers kunnen gesponsord worden per meter kitesurfen of per sprong in de hele maand mei. Elk bedrag aan sponsoring is welkom en je kunt een maximum stellen dat je bereid bent te sponsoren. Het idee van de Kite4Life Foundation-initiatiefnemer Baris Soyogul is simpel: gebruik dezelfde energie van de ‘sponsorloop’ waar je vroeger als kind aan deelnam en vertaal dit naar een wereldwijd kitesurfevenement om bewustzijn te creëren en geld op de halen voor een goed en betekenisvol doel.

Voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten

De Kite4Life foundation zal het ingezamelde geld gebruiken om (ex-)kankerpatiënten en hun naasten te leren kitesurfen en gevoelens van vrijheid, hoop en trots in hun levens (terug) te brengen. Om dit te bereiken organiseert Kite4Life evenementen en faciliteert ze kitelessen in samenwerking met verschillende kitesurf scholen in Nederland.

Jump4Life actie

Interview kitesurfer en deelnemer Julian

We hebben regelmatig contact met Julian. Echt een fervent kitesurfer die heel betrokken is bij onze (live) updates op Instagram. Zo’n kerel die zijn kites in zijn huiskamer droogt en waarmee je graag eens op het water wil staan. Leuk contact waar we ook van leren en onze blogs beter door worden. Julian doet ook mee met Jump4Life en we pakten de kans hem wat vragen te stellen niet wetend dat Julian zelf ook chemotherapie achter de rug heeft.

Zo’n kerel die zijn kites in zijn huiskamer droogt en waarmee je graag eens op het water wil staan.

Hoe heb je besloten mee te doen met Jump4Life?

“Het event kwam onder m’n aandacht door een Kitesurf365 podcast van Adrian Kerr. Initieel was het me niet duidelijk hoe ik precies mee kon doen, maar Baris was altijd direct beschikbaar om vragen te beantwoorden. Ook leek het me leuk om mee te doen, omdat ik zelf destijds ook ben gaan kitesurfen nadat ik met chemo te maken heb gehad. En ik heb een Woo en ik houd bijna alles bij, het is dan een kleine sprong naar Jump4life.”

Wat betekent Jump4Life voor jou?

“Jump4life doe ik uiteindelijk voor een ander, maar het is toch leuk om met een extra reden het water op te gaan. Gewoonlijk doe ik dat puur voor mezelf, maar nu kun ik de lol indirect delen met iemand anders in de toekomst.”

Hoeveel meter of hoogtemeters heb je inmiddels?

“Momenteel heb ik uit 5 sessies 89 km en 674 hoogte meters. Opvallend kortere sessies dan normaal, maar dat komt omdat ik vaker toch even probeer. In plaats van dat ik de meer wind zekere sessie kies, en de net-niet sessies over sla. Daarbij kan ik het nu ook beter verantwoorden later te beginnen of eerder te stoppen om naar het strand te gaan.”

Kitesurfer Julien in actie!

Wat is je doel?

“Mijn doel is meedoen. Als het lekker waait zo veel mogelijk proberen te springen en als het wat minder is zo veel mogelijk kilometers proberen te maken. En eindelijk eens die PR proberen te verbeteren. Het is daarbij een kleine moeite om wat te betekenen voor een ander. Net als wanneer je iemand helpt of een board uit zee vist.”

Hoe kunnen anderen je nog helpen hierbij?

“Als je je kunt vinden in de doelen van deze fundraiser of Kite4life in het algemeen kun je altijd doneren. Mij sponsoren kan nog de hele maand mei. En zelf meedoen kan ook nog steeds.”

Wil je Julien sponsoren? Dat kan via met dit formulier…

Wat heeft Jump4Life jou gebracht?

“Het valt me op dat ik meer sessies meepak dan normaal. Dat ik toch nog even ga kijken of het echt niet hard genoeg waait. Een sessie deze maand pakte zelfs zo uit dat ik groter had gepacked dan de wind die uiteindelijk over het strand blies. Dit was een van de leukste sessies van deze maand. En deze instelling moet je houden: ‘just go to the beach’. Misschien waait wel en misschien ook niet, maar meestal staat er altijd wel genoeg wind voor de grootste kite die je hebt. Kitesurfen is genieten, gewoon gaan als je tijd kunt vinden.”

Bedankt voor het interview Julian. En natuurlijk ook heel veel succes met de challenge!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kite for life
jump 4 life