Appletree Surfboards – Born in Holland

Appletree Surfboards - Kiteboards, Foilboards en Surfboards

In dit blog blijven we dicht bij huis. Bij het Nederlandse merk Appletree Surfboards. Als we in dit kader denken aan het Nederlandse merk Appeltree dan denken we aan het idioom “Een appel valt niet ver van de boom”. Laat dit nou net te maken hebben met de ontstaansgeschiedenis van Appeltree Surfboard. Broers Wieger en Jorrit maakten namelijk surfboards in een schuurtje van hun ouders op een appelboomgaard. Hoe gaaf is dat!

Na een tijd experimenteren hebben Wieger en Jorrit de sprong gemaakt om het professioneel aan te pakken. Appeltree Surfboards is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de internationale surf scene.

Lichtste, sterkste en best presterende boards

Dit is nogal een statement zoals te lezen op de website van Appletree. Om dit te bereiken is Appletree in 2019 neergestreken in Portugal, vlak bij het surfdorp Ericeira. Daar is een fabriek gestart. Met speciaal ontwikkelde CNC-machines en zo milieuvriendelijke productieprocessen. Uiteindelijk zijn Appletree Surfboard handgemaakte boards. Het kantoor is echter gewoon in Nederland gebleven. Bekijk zelf waarom bijvoorbeeld Appletree kitesurfboards zo licht en sterk zijn.

Appletree Surfboards productievideo. Zo worden Appletree boards gemaakt…

Appletree boards wereldwijd geroemd

Inmiddels is Appletree Surfboard wereldwijd geroemd om haar kiteboards, kitefoil boards en surffoil boards. Inmiddels maken ook de Appletree wing foil boards Appleslice en Jazz deel uit van de wingfoil collectie. De volledige collectie bestaat uit zo’n 20 boards!

Appletree ‘Tech Talks’

Zeer interessant zijn de Appletree Surfboards ‘Tech Talks’ waarin klip-en-klaar een of meerdere aspecten van een board wordt uitgelegd. Op basis van behoefte of vragen wordt uitleg gegeven over de verschillende aspecten. Wij kwamen er recent pas achter dat Appletree geen twintip kiteboards maakt. Scrol gerust eens door de blogs en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Overzicht alle kitesurf merken wereldwijd
Kitesurf marktonderzoek
Switch kites gekocht door Ventum Kiteboarding