Kitesurf merken Nederland – Onze kitebrands in de spotlights

Reedin review
Reedin review

We zijn er nog niet doorheen maar vatten de tussenstand voor je samen. In juni trapten we af met Reedin en de belofte Nederlandse kitesurf merken langs te gaan en ze een beetje door te lichten. Enerzijds om ze in het zonnetje te zetten want een beetje Nederlandse trots hoort erbij toch. Anderzijds vanwege de passie voor de sport en het vakmanschap achter de merken.

Reedin – Oog in oog met Kevin Langeree

We trapten af met Reedin. De jongste van de kitesurf merken, want Reedin is feitelijk in 2020 in de markt gezet. Dat zou je niet zeggen. Al snel introduceerde Reedin de nieuwe Super-E en Kev Pro. Eurofuncenter organiseerde een Reedin testdag. Mede-eigenaar en Nederlands trots in kitesurf-land, Kevin Langeree, was er hoogstpersoonlijk bij aanwezig. Nog altijd super toegankelijk en enthousiast. En raad eens wie als eerste in de regen het water op ging met een Reedin Supermodel 10m kite en Kev Pro 133 kitesurf-board. Wij dus…

review-reedin-supermodel-kevpro-slufter-testdag
Mini-review Reedin Supermodel en Kev Pro

Reedin in de spotlights →

Reedin review op testdag→

Harlem kitesurfing

Kitesurf merk Harlem kitesurfing kent zijn oorsprong vanuit de passie voor het kitesurfen, het geven van kitesurfles en repareren van kites. Combineer deze drie elementen. Voeg er  een dosis ondernemerschap aan toe. Dan is een idee om een eigen kite te ontwikkelen helemaal zo gek nog niet en van het een komt het ander. Een complete range kites en kiteboards dus. Maar goed, van een idee naar het echt doen is geen appeltje-eitje. Als een van je kites dan al snel internationaal tot ‘standout performer’ wordt betiteld doe je iets heel goed. We hebben van Harlem kitesurfing ambassadeur Jeroen Schuurman nog een testmoment tegoed. Dat zijn we niet vergeten Jeroen.

Harlem kitesurfing in de spotlights → 

Harlem Kitesurfing: De Harlem Go standout performer
Harlem Kitesurfing: De Harlem Go zeer goed getest als ‘Standout Performer’

TEN kiteboarding

Met de naam komt ook het motto: TEN staat voor 10. Kitesurf merk Ten Kiteboarding gaat voor de beste technologie voor een eerlijke prijs. Zo werd de introductie van dit prachtige Nederlandse kitesurf merk ruim 3 jaar geleden een feit. De Pinna V2 kite is recent gelanceerd. Volgens TEN Kiteboarding is de Pinna V2 helemaal opnieuw ontworpen op basis van 3 jaar lang testen. In Nederland is TEN Kiteboarding exclusief te koop bij kitesurf shop Versus.

TEN kiteboarding in de spotlights →

Nederlands kitesurf merk Ten Kiteboarding
Nederlands kitesurf merk Ten Kiteboarding. Foto: homepage Ten Kiteboarding.

Lieuwe Boards – Interview bij Lieuwe Boards

Het sluitstuk tot nu toe was kitesurf merk Lieuwe Boards. Kwaliteit, volledig naar eigen wens en stijl en duurzaam! Al langer dan 10 jaar op er markt en doorgezet tot en met om te zijn waar Lieuwe Boards nu staat. We pakte de kans om niemand minder dan founder en boardshaper Lieuwe Florian van Rije te interviewen. We zochten hem op in zijn Lieuwe Boards basement. Natuurlijk met een warm onthaal, kop koffie en veel, heel veel kiteboards.

Lieuwe Boards in de spotlights en interview →

Kitesurf merken Nederland
Kitesurf merken Nederland – In de basement bij Lieuwe Boards

Ventum Kiteboarding – Met kitesurf goeroe Sebastiaan

Beoordeel het zelf, maar misschien is Sebastiaan en daarmee Ventum Kiteboarding wel te bescheiden. Sebastiaan is in onze optiek een kitesurf goeroe. Niet alleen door zijn inhoudelijke kennis, want als je een nieuwe 9 meter kite onder de 800 Euro weet aan te bieden, is dit best uniek. En als zo’n kite dan ook nog eens goed uit de bus komt bij een zeer objectief kitesurf testpanel, dan doe je echt iets goed. Maak kennis met Ventum Kiteboarding.

Naar Ventum Kiteboarding in de spotlights →

Ventum Kiteboarding - Interview Sebastiaan van der Velden
Ventum Kiteboarding – Interview Sebastiaan van der Velden

Fluid Kiteboarding x 14

In de kitesurf-scène een bekende die veel mensen enthousiast gemaakt heeft over kitesurfen. Naast Fluid Kiteboarding organiseert hij ook kitesurfvakanties. Wij kennen hem als ter zake kundig en origineel. Zijn ondernemerschap komt voor een groot deel voort uit eigenwijsheid. Zelf noemt hij dit een vorm van wijsheid. Wat heb je eraan als klant van Fluid Kiteboarding? Betaalbaar, gewoon goed en een hoog serviceniveau. Dat dus. Lees meer over Fluid Kiteboarding in dit interview met eigenaar Gilion Goveia.

Naar Fluid Kiteboarding in de spotlights →

Fluid Kiteboarding Gilion Goveia
Owner Fluid Kiteboarding en Nederland Kitetravel Gilion Goveia in actie

Overzicht kitesurf merken Nederland

MerkKites KiteboardsKitefoilen Wingfoilen
 Tube kitesFoil kites Foil-boardsFoil-wingWingWingfoil boards
Appletree SurfboardsNeeNeeJaJaNeeNeeJa
Fluid KiteboardingJaNeeJaNeeNeeNeeNee
Harlem KitesurfingJaNeeJaNeeNeeNeeJa
Lieuwe BoardsNeeNeeJaJaJaNeeNee
ReedinJaNeeJaNeeNeeJaJa
Ten KiteboardingJaNeeJaNeeNeeNeeNee
Ventum KiteboardingJaNeeJaNeeNeeNeeNee

Zoals gesteld is de lijst nog niet compleet. We missen  Boardschmiede, Brunotti, Peter Lynn Kiteboarding en Vantage nog. Deze volgen nog. We hebben er nu al zin in om ons erin te verdiepen en indien mogelijk ook te testen.

Naast de kitesurf merken zijn er ook nog een aantal Nederlandse kitebrands die zich volledig richten op aanverwante kitesurf-uitrusting. Deze gaan we komende periode af. Heb je tips, laat het ons weten. Ook als we toch nog een Nederlands kitesurf merk vergeten zouden zijn. 😉 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Overzicht alle kitesurf merken wereldwijd
Kitesurf marktonderzoek
Switch kites gekocht door Ventum Kiteboarding