Lite surf – De beste kitesurf tips en hacks

Lite surf
Lite surf en Kitsurfen veelgebruikte worden als men kitesurfen bedoeld

Lite surf kitesurf – de race naar lichtste kite

De motor van technologische ontwikkelingen in de kitesurfindustrie draait op volle toeren. Kites moeten lichter en tegelijk sterker, stabieler en betrouwbaarder. Materiaal en productieprocessen moeten milieubewuster. Het maakt de kites meestal niet goedkoper maar de eigenschappen verbeteren enorm. We staan stil bij wat wij noemen lite surf. Het concept waarmee we stellen dat kites op dieet zijn.

Kitesurfen is een populaire watersport. Wist je dat ‘lite surf’ vaak gebruikt wordt als zoekterm voor kitesurfen en kiteboarden. Zelfs in de media wordt kitesurfen als kitsurfen en lite surf genoemd. Wellicht geldt hier het spreekwoord. ‘De klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.’ Geen punt hoor. Daarnaast is de informatievoorziening over kitesurfen nog versnippert. Met KitesurfPro.nl brengen we daar verandering in. Hier vind je actuele en betrouwbare informatie voor alle kitesurfers en iedereen die er interesse in heeft.

Foto van Sean Overbeek met de lichte Ozone Enduro v3 door Koldnagel@coldnail
Foto van Sean Overbeek met de lichte Ozone Enduro v3 door Koldnagel@coldnail

Veelgestelde vragen kitesurfen – kitesurf FAQ

Wil je snel basisinformatie kitesurfen, dus geen kitsurfen ;-), lezen en wegwijs worden in deze wind- en watersport? Daarvoor hebben we een kitesurfen FAQ pagina met veelgestelde vragen. We geven in het kort antwoord op de meest gestelde vragen.

Naar de veelgestelde vragen kitesurfen →

Kitesurf handboek, geen lite surf handboek

Wil je meer lezen en de beste tips en hacks weten over kitesurfen? Daarvoor geven we graag uitleg kitesurfen in onze kitesurfblogs en vaste pagina’s op de site. Gewoon online, actueel en gratis. Zo hebben we een complete uitleg kitesurfen voor je met meer dan 50 items. Zie het als een soort kitesurf handboek. Hiernaast schrijven we ook over kitefoilen, wingsurfen en wingfoilen.

Naar het kitesurf handboek →

Dus… Voor de geïnteresseerden in veronderstelling dat onze mooie sport lite surf in plaats van kitesurf heet. Het is je nu duidelijk geworden dat we het hebben over kitesurfen en kiteboarden. Geniet van de informatie op kitesurfpro.nl.

Like onze facebook-pagina en ontvang updates als eerste →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

pfas kaart nederland
Hoeveel wind nodig kitesurfen
Ocean Rodeo Roam review