Uitleg wingsurfen – Een wingsurf handboek

Wingsurfen, wingboarden, wingfoilen en winging zijn de verschillende namen voor de nieuwste windsport. Het is een combinatie van windsurfen, kitesurfen en foilen. Als beginner vraag je jezelf vast af wat voor type wingsurf-board, hoe lang de mast en welke wing je nodig hebt. Als ervaren wingfoiler ga je voor de volgende stappen. Daarom deze uitleg wingsurfen – een wingsurf handboek in wording. We zijn het namelijk zelf ook nog aan het leren. 😉

Wingsurfen en wingfoilen breekt door

Het bestond al jaren maar is nooit echt doorgebroken. In 2020 was het wel zover. Een aantal kitesurf merken is het gelukt heel goede surf wings te maken. Best logisch gezien de opgebouwde kennis en beschikbare materialen van de merken. Op dit moment gaat de ontwikkeling razend snel.

Windsporten zijn helemaal in

Daarnaast zijn windsporten helemaal in. Wingsurfen en wingfoilen horen inmiddels ook in het rijtje windsporten thuis. Het spreekt allerlei sporters aan en is relatief gemakkelijk om mee te beginnen. Daarom gaan we hier meer over schrijven en het zelf ervaren.

Uitleg wingsurfen – Een wingsurf handboek

We zijn begonnen met een wingsurfen FAQ: veelgestelde vragen.

Wingsurfen
Uitleg wingsurfen – een wingsurf handboek. Wingsurfen. Een complete set wingsurf-uitrusting

Leren wingsurfen, zo werkt dat

Wil je leren wingsurfen en vraag je jezelf af wat je te wachten staat? Speciaal daarvoor leggen wij ons leerproces vast en delen we het met jou. Daarin lees je hoe wij vanaf dag 1 zijn begonnen volg je onze progressie. Per ervaring delen we ook wat we hebben geleerd en ons is opgevallen. Daar kan jij je voordeel mee doen.

Leren wingsurfen? Volg onze progressie →