Ode aan de wing

IJswingen met Marlie van der Ven
IJswingen met Marlie van der Ven

Februari 2021 is nu al een maand om nooit te vergeten. Geen wintersport, geen kitesurfvakanties, geen Red Bull King of the Air… En toen ineens een pak sneeuw opgevolgd door prachtig ijs met ook nog eens wind. We hebben zelf enorm genoten van het ijskiten en het schaatsen. Daarnaast hebben we enorm genoten van alle filmpjes en foto’s van het snowkiten, ijskiten, ijswingen, ijssurfen en ijszeilen.

Op het ijs met de wing is pas echt prachtig

Met een wing en snowboard was nog wel een dingetje. Je hebt vrij veel kracht nodig om door de sneeuw te komen. Je mist de opwaartse kracht van de kite. Echter, met schaatsen aan en een wing in de hand zweef je letterlijk over het ijs. Dit is subliem gebleken voor veel kiters. Natuurlijk haal je niet de snelheid als met een kite. Echter, het is veel minder complex met een wing. Geen lijnen, geen kite op afstand etc.

Talent Marlie van der Ven

Ons oog viel op een aantal schitterende foto’s en filmpjes van het ijswingen van Marlie van der Ven. We zochten even contact met Marlie en bij deze een kleine serie foto’s van het ijswingen. Enjoy!

Ice wingsurfing
IJs wing surfen met ijshockey schaatsen
IJssurfen met wing in Nederland
IJs wing surfer
IJswingen met Marlie van der Ven

Wingsurfen en wingfoilen breekt door

Het bestond al jaren maar is nooit echt doorgebroken. In 2020 was het wel zover. Een aantal kitesurf merken is het gelukt heel goede surf wings te maken. Best logisch gezien de opgebouwde kennis en beschikbare materialen van deze merken. Op dit moment gaat de ontwikkeling razendsnel. Er komen per maand wel nieuwe merken bij die wingsurfmateriaal op de markt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

wingsurfer
Leren wingsurfen
Kitesurfen februari. Of toch maar gaan snowkiten of ijskiten?