Wingsurfwedstrijden – Eerste wereldkampioenschap wingfoilen

Wingsurfwedstrijden - Wereldkampioenschap Wingfoilen
Wingsurfwedstrijden - Wereldkampioenschap Wingfoilen. Foto: Wingfoildaily.com

Wingsurfen en wingfoilen brak in Nederland in 2020 door. Op wereldniveau schieten producenten dit seizoen als paddenstoelen uit de grond. Ook op het gebeid van organisatie en wingsurfwedstrijden gaat het nu hard. Zo zijn momenteel de eerste windsurf wereldkampioenschappen aan de gang. Deze eerste wedstrijd is deze week in Fortaleza te Brazilië.

Wereldkampioenschap wingfoilen – waar draait het om

Bij de Wing Foil Super Grand Slam Fortaleza draait het om techniek, freestyle trucs, stijl en afwisseling. In 5 minuten kan de wingfoilen laten zien wat hij in huis heeft. Dat is ook wel te zien. Iemand die tijdens deze wingsurfwedstrijden uitblinkt is Balz Müller uit Zwitserland. Niet alleen met zijn style en freestyle trucs. Balz schijnt tussen de trucs door dansend met zijn wingfoil-materiaal over het water te gaan. Lees het verslag op wingfoildaily.com.

Global Wing Sports Association (GWA)

De eerste internationale wingfoilwedstrijd georganiseerd door de Global Wing Sport Association (GWA) is nu een feit. Alhoewel de GKA (Global Kitesports Association) al jaren een tourstop heeft in Fortaleza is dit de eerste voor de GWA. De Wing Foil tour wordt gezien als het begin van een nieuw hoofdstuk. Een nieuw hoofdstuk voor wingsurfwedstrijden om de snelgroeiende water- en windsport te ondersteunen en professionaliseren.

Meer over wingsurfen en wingfoilen →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

wingsurfer
Leren wingsurfen
Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen