Nederlands kitesurf merk TEN kiteboarding in de spotlights

Nederlands kitesurf merk Ten Kiteboarding
Nederlands kitesurf merk Ten Kiteboarding. Foto: homepage Ten Kiteboarding.

In 2017 moest het gebeuren. Dominique Kwaks, Eddy Lansink, Daan Groot en Guido Veldhuijzen lanceerde in dit jaar hun eigen kitesurf merk. Ten Kiteboarding! Met de naam komt ook het motto: TEN staat voor 10. Ten Kiteboarding gaat voor de beste technologie voor een eerlijke prijs. Zo werd de introductie van een nieuw Nederlands kitesurf merk een feit. In dit blog dus wederom een kitesurf merk uitgelicht van Hollandse bodem.

Ten Kiteboarding: Nederlands kitesurf merk zonder poespas

Ten Kiteboarding staat voor de essentie van het kitesurfen. Materiaal moet zodoende functioneel en duurzaam zijn. Geen poespas. TEN Kiteboarding is nu ruim 3 jaar op de markt. In Nederland is TEN Kiteboarding alleen te koop bij kitesurf shop Versus. De eigenaren van Versus zelf zijn fervent kitesurfers Daan Groot, Dominique Kwaks en Eddy Lansink. Zo is de cirkel weer rond qua passie, motivatie, kennis & kunde en ondernemerschap.

Omschrijving Ten kiteboarding producten

Kite: Pinna V2

De V2 is natuurlijk de broer van de V1. De Pinna V2 is enkele weken geleden gelanceerd en een review hebben we nog niet kunnen vinden. Volgens TEN Kiteboarding is de Pinna V2 helemaal opnieuw ontworpen op basis van 3 jaar lang testen. De Pinna V2 zou een allround kite moeten zijn ontworpen voor stuursnelheid, lift en hangtime. Het zou ook een zeer vertrouwde kite moeten zijn om nieuwe trucs mee te leren. We hopen er snel eens een te kunnen testen. Dit wordt iedere kitesurfer aangeboden via kitesurf shop Versus.

nederlands-kitesurf-merk-ten kiteboarding pinna-v2
Foto: De nieuwe Pinna V2 (facebook pagina van Ten Kiteboarding)

Kite: Velox

De Velox is een extremere kite dan de Pinna V2. Je ziet het al aan het unieke brede en ondiepe uiterlijk. De Velox is speciaal ontwikkeld voor extreme lift en daarmee lange hangtime. Ten Kiteboarding maakt het vergelijk met de hangtime en gemoedelijkheid van een Foil kite. Big air gaan en airstylen dus. Daarnaast is de Velox een kite waarmee je supersnel zou kunnen kitesurfen. Gemoedelijk om te besturen en met bijzonder veel depower.

Kiteboard: The Act

Een allround kiteboard dat je goed zou moeten ondersteunen controle te houden bij vlagerige wind, golven en kleine onvoorspelbare golfjes (‘chop’). Met dit laatste zou de concaaf onder het kiteboard kort metten maken. Tevens wordt The Act beschreven als een kiteboard dat goed is op te laden (door middel van kanten) voor big air sprongen. The Act wordt aanbevolen voor iedere kitesurfen. Een kiteboard waar je dus mee vooruit kan.

Kiteboard: The Act Light Wind

The Act is er tevens in een 158 cm variant voor kitesurfen bij weinig wind en / of de echte beginnende kitesurfer die van plan is lekker te gaan cruisen.

Kiteboard: The Mark

The Mark wordt beschreven als een kiteboard met extreme grip en excellente upwind eigenschappen. Dit wordt verkregen door iets dat bij The Mark direct opvalt. Namelijk een vijfde vin in het midden van het kiteboard. Dit zou moeten zorgen voor perfecte controle en grip op het water. Ideaal voor de afzet voor hogere sprongen. Daarnaast heeft een vijfde vin op die plek een ander voordeel. Het geeft namelijk ook bij minder wind meer grip waardoor je met The Mark iets langer door zou moeten kunnen varen bij weinig wind.

Conclusie TEN Kiteboarding

We hopen je een korte introductie te hebben gegeven over de kites en kiteboards van Ten Kiteboarding. Veel te kort eigenlijk voor een Nederlands kitesurf merk dat gaat voor een ‘TEN’. Wij zijn door de verkenning ontzettend benieuwd geraakt en willen het kitesurf-materiaal graag eens testen. Zo kunnen we je dan ook onze bevindingen delen. Lees daarom voor nu vooral nog verder op de prachtige en leerzame website van ten-kiteboarding.com. Mocht je ervaring hebben met Ten Kiteboarding, deel dit dan gerust als reactie op dit blog voor andere kitesurfers.

Dit kitesurf blog over een Nederlandse kitesurf merk maakt deel uit van een serie aan kitesurf blogs over de Nederlandse kitesurf industrie. Daar kunnen we trots op zijn. De volgende keer staan we stil bij Lieuwe boards.

Andere Nederlandse kitesurf merken →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Overzicht alle kitesurf merken wereldwijd
Kitesurf marktonderzoek
Switch kites gekocht door Ventum Kiteboarding