Naish Switch kiteboard uitgelicht

naish-switch-kiteboard-2020-2021

In 2019 deed het Naish Switch kiteboard zijn intrede met model 2020. Een heel bijzonder kiteboard. Het is bijvoorbeeld niet symmetrisch zoals een standaard twintip kiteboard maar asymmetrisch. Hierbij heeft het kiteboard feitelijk 2 maten. Dit valt natuurlijk direct op. Nu is er de Naish Switch 2021. Maar welk voordeel heeft dit nu eigenlijk? En voor welke kitesurfer is de Naish Switch eigenlijk geschikt? Je leest het in dit kiteblog.

Twee kiteboards in één: Naish Switch kiteboard

De Naish Switch is te kenmerken als een veelzijdig freeride kiteboard. Meer over vaarstijlen lees je hier. Een kiteboard dat dus redelijk flexibel is en de vorm is ontwikkeld voor alle omstandigheden. Het kiteboard heeft twee maten en daar begint de veelzijdig direct. Want één Naish Switch heeft feitelijk twee verschillende lengtes. Elke kant heeft een aparte lengte. Zo is een Switch met lengtematen 134 cm en 138 cm en een met lengtematen 138 cm en 141 cm.

  • Switch variant 1: lengte 134/138, breedte 41 cm
  • Switch variant 2: lengte 138/142, breedte 42 cm
naish-switch-kiteboard
Naish Switch kiteboard: twee kiteboards in één

Zoals je ziet is een kant van de het kiteboard 4 cm langer dan de andere kant. Maakt dit verschil? Ja, dat maakt echt verschil. Lees hieronder waarom.

Voor welke kitesurfer geschikt?

De Naish Switch is een freeride kiteboard dat volgens Naish de eigenschappen heeft van de Naish Motion. De reviews van beide kiteboards zijn goed. Dit jaar zouden deze boards een stuk lichter geworden zijn. Daarnaast kan dit kiteboard geschikt zijn voor een kitesurfer die zijn kiteboard deelt met iemand anders. De zwaardere kitesurfer gebruikt dan de langere kant, de lichtere kitesurfer de korte kant. Ook kan dit handig zijn als je bij verschillende kracht wilt kitesurfen. Feitelijk met een kiteboard twee verschillende maten bij je om uit te kiezen afhankelijk van de omstandigheden. Bij minder wind kies je de lange zijde (meer draagvlak en makkelijker op snelheid komen), bij meer wind de korte zijde (meer tegendruk bieden aan de kite en beter kanten om te springen). De voetbanden moet je vanzelfsprekend even omdraaien afhankelijk van je keuze.

Bekijk de introductievideo van Naish op youtube. Meer nieuwe Naish kiteboards vind je op de website van Naish. De hele 2021 collectie lijkt nu gelanceerd te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Naish Triad review
Naish Motion kiteboard review
Kitesurfen in storm Bella