Wat biedt de Airush Lift? Een flits-review over deze kite

Review-Airush-Lift-Big-Air-Hang-Time

Momenteel presenteren veel kitesurf-merken hun nieuwe kitesurf-materiaal. Eerder schreven we al over 8 andere Big Air kites. In dit kiteblog staan we stil bij de nieuwe Airush Lift. Een paradepaard van Airush. Airush is een kitesurf-merk van het eerste uur. Onze ervaring met Airush in het kitesurfen gaat terug naar het jaar 2000.

Airush Lift als ultra performance freeride kite

Er wordt gesteld dat de Airush Lift de kite is die Airush 15 jaar geleden echt op de kaart heeft gezet. Met een team van kitersurfers en kite-designers is de Lift doorontwikkeld tot de kite die het nu is. De Airush Lift wordt gepositioneerd als een kite voor kitesurfers die gaan voor airstyle, big air en hangtime. Deze vaarstijlen zijn steeds populairder aan het worden. Een zogenoemde ‘performance freeride kite’ dus.

De Lift zou een kite moeten zijn die kitesurfers vertrouwen en stabiliteit biedt. Juist als het erom spant in de wildste omstandigheden. De hangtime zou exceptioneel zijn en de kracht explosief. Daarnaast zou de Lift zeer stabiel zijn bij harde wind en windvlagen en zodoende gemakkelijk om mee te kitesurfen.

Review-Airush-Lift-Gijs-Wassenaar
Gijs Wassenaar in actie met de Airush Lift. Foto: Airush.com

Gijs Wassenaar over de Airush Lift

Onze Gijs Wassenaar stelt in de video dat de Airush Lift helemaal tot zijn recht komt als hij gaat voor extreme hangtime als het hard waait.

Sometimes, I want to go big and as far as possible to scare the shit out myself and having fun at the same time

Gijs Wassenaar

We zochten even contact met Gijs en die voegde de daad bij het woord. Hij stuurde ons direct een fragmentje door tijdens zomerstorm Francis met de Airush Lift. Hoe gaaf is dat!

Overige kenmerken

  • 5 struds verdeeld over het doek. Een zeer robuust en stevig frame dus.
  • Een bridle setup speciaal ontwikkeld en gericht op bestuurbaarheid. Zelfs wanneer maximaal gedepowered.
  • Het Airush Load frame ontwikkeld met draadverbindingen als een spinnenweb (te zien aan de strengen in het spinnakerdoek) die een hoge draagkracht hebben.
  • Er zijn nieuwe technologieën toegepast om het gewicht te reduceren en de kite sterker te maken.
Review-Airush-Lift-Big-Air-Hang-Time

Bekijk de video van de lift op youtube.

Conclusie flits-review Airush Lift

Al met al wederom een kite voor kitesurfers die hoog willen gaan met een kwalitatief hoogwaardige kite die vertrouwen geeft om dit doen. Big Air dus! Bij ons blijft de Airush Lift en Gijs zijn bewijs in ieder geval wel even hangen als we denken aan kite zeer geschikt voor Big Air.

KitesurfPro facebook groep
Wist je dat we sinds gisteren naast onze facebook pagina een facebook groep zijn gestart. Daarop kan je informatie delen, gemakkelijk vragen stellen en mee discussiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Review van de Decathlon boardbag