Dit bracht zomerstorm Francis kitesurfers – 5 extreme kitesurf-video’s

1

Dat 2020 een bijzondere zomervakantieperiode is, is een feit. Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad en misschien ben je zelfs nog op vakantie geweest. Ook ben je mogelijk goed aan je trekken gekomen qua kitesurfen. Want voor kitesurfers betekent vakantie natuurlijk ook extra tijd om te gaan kitesurfen. Wat zomerstorm Francis kitesurfers bracht lees je hier.

2020 vakantieperiode bijzonder voor kitesurfers

Voor kitesurfers in Nederland was het een bijzonder jaar. We begonnen de vakantieperiode met veel wind. Toen was er een lange dip qua wind. Kitefoilers hebben zich toen wel goed kunnen vermaken, want zij kitefoilen al onder de 10 knopen. Aan het einde van de vakantieperiode 2020 kregen we meer wind en te maken met zomerstorm Francis.

storm-francis-kitesurfers-2020
Dit bracht zomerstorm Francis kitesurfers. Foto: Zout Fotografie

Francis bracht kitesurfers wind, veel wind…

Niet zomaar wind maar harde wind met stevige windvlagen. Harder dan verwacht en voorspelt zelfs. Ja, dat kan ook. Windkracht 9 en windvlagen tot 110 kilometer per uur en daarmee een officiële zomerstorm. De meeste kitesurfers bleven verstandig aan de kant. Voor fervent en professioneel kitesurfers voelde het als een traktatie. En kitesurf-talent, dat was er weer ten overvloede. Om jaloers op te worden.

5 maal kitesurf-video zomerstorm Francis 2020

Er is online veel gaaf beeldmateriaal te vinden van kitesurfers die Francis hebben getrotseerd. Om van te smullen. Onderstaand de kitesurf-video’s die wij hebben kunnen vinden en gedeeld mochten worden. Naast kitesurf-video’s zijn er ook veel foto’s gemaakt. Bekijk bijvoorbeeld de serie van Zoutfotografie. Missen we gave video’s of foto’s, deel ze als reactie op dit blog.

Keving Langeree gaat Kevin gaat storm Francis te lijf voor IJmuiden bij 58 knopen.

Stijn Koster gaat voor Wijk aan Zee los. Wat een power!

Storm Francis 💨—#kitesurfing #kite #megaloop #backroll #thekiteshots #thekitepics #woosports #eleveight #eleveight2021 #summer #storm #duotone #wijkaanzee #dutch #frontroll #kiteloop #coronavirus #stormfrancis #boardoff #kitesurfingworld @kitesurfingworld @woosportskite @eleveightkites @kitezone_amsterdam

Posted by Stijn Koster on Saturday, 29 August 2020

Maarten Haeger met een aantal extreme megaloops. Bijzonder is zijn lijnlengte: slechts 13 meter!

Maarten Haeger megalooping in Storm Francis – the making of!

Maarten Haeger megalooping looooooow in 55 knots of Storm Francis, using his Core GTS5 8 m2 with a 13 m line setup and a Tracer Skymount. Featuring Stijn Koster. Filmed on GoPro Max in Hero mode narrow, horizon levelling on. Also works great with Hero 7 and 8!

Posted by Tracer Mounts on Friday, 28 August 2020

Erik Blokker gaat ook los voor Wijk aan Zee

Hooked Kiteboarding brengt als laatste geheel in stijl een ode aan de storm. Bekijk hem hier.

Missen we nog een gave kitesurf-video of fotoserie van zomerstorm Francis? Deel de link dan direct als reactie.

1 REACTIE

PLAATS EEN REACTIE

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in