Vakantieperiode kitesurfers begint met wind… Veel wind…

vakantieperiode-kitesurfers-wind
vakantieperiode-kitesurfers-wind

Het is de tijd van het jaar om vakantie te vieren en de batterij weer even goed op te laden. Misschien even geen e-mails, talloze calls en / of een planningsafdeling die voor jou bepaalt wat je de hele dag doet. Heerlijk toch… Regio Noord-Nederland bijt te spits af met de schoolvakanties vanaf vandaag.

De batterij opladen doen wij natuurlijk door te gaan kitesurfen. Soms is een uurtje al genoeg om weer als herboren terug huiswaarts te gaan. Maar in de vakantieperiode heb je vast meer tijd. En eenmaal met het ‘kitevirus’ besmet, laat het veel kitesurfers niet meer los.

Stevige wind met windvlagen komend weekend
Qua wind worden we in ieder geval dit weekend getrakteerd op veel wind. Wij waren vanavond al even op het water en het waaide stevig met flinke windvlagen. Harder dan verwacht en voorspelt zelfs. Ja, dat kan ook. En kitesurf-talent, dat was er weer ten overvloede. Om jaloers op te worden. 😉

vakantieperiode-kitesurfers-wind-brouwersdam
Vrijdagavond 3 juli 2020: de wind is een stuk harder dan verwacht en voorspelt.

Verstandig om te gaan kitesurfen?
Of het voor jou verstandig om te gaan kitesurfen, is een keuze die je zelf maakt afhankelijk van onder andere je niveau en bij de windsituatie passende kitesurf-uitrusting.

Ervaring bouw je natuurlijk op en uit bij een lekkere windkracht 5, niet bij 7 met uitschieters in windkracht 8. Wind als getoond op de afbeelding, tot 32 knopen en vlagen van boven de 77 km/h, is zelfs voor ervaren tot zeer ervaren kitesurfers toch even schakelen en extra opletten. Hoe gaaf kitesurfen ook is, juist bij deze wind. Lees hier meer tips of het voor jou verstandig is om te gaan kitesurfen en bekijk de wind- en weersituatie.

Enjoy the ride

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen op zee leren
2023 natste jaar ooit
pfas kaart nederland