Kitefoil Cup Holland verenigt met kitesurf vereniging NKV

Ons oog viel op de nieuwsflash van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV). Daarin wordt een tweetal zaken bekend gemaakt. Allereest dat Kitefoil Cup Holland zich aansluit bij het NKV. Ten tweede dat zaterdag 12 september er weer een kitefoil wedstrijd gepland staat. Nu dus officieel een ‘NKV Kitefoil Cup Holland’ wedstrijd.

Populariteit kitefoilen tweeledig

de Kitefoil Cup Holland is in Nederland afgelopen 4 jaar enorm gegroeid als organisatie van kitefoil wedstrijden in Nederland. In deze periode heeft het kitefoilen in Nederland maar ook internationaal een enorme vlucht genomen. Niet alleen omdat kitefoilen het kitesurfen enorm verrijkt. Je kan immers al beneden de 10 knopen heel veel plezier hebben. Maar juist ook omdat kitefoilen een Olympisch discipline kitesurfen binnen het zeilprogramma wordt tijdens de Olympische spelen 2024.

kitefoilen Brouwerdam
Kitefoilen heeft een speciale opstapplaats aan de Brouwersdam. Foto: Peter van der Klooster

Toewerken naar Olympische spelen 2024

De organisatie van vrijwilligers werkt al een tijd intensief samen met het Watersport Verbond. Dit ter voorbereiding op de Olympische spelen 2024 waar Nederland natuurlijk ambitie heeft om terug te komen met goud.

Ode aan oprichters Kitefoil Cup Holland

Evan Kruger, Koen Boterman en Sander de Kok verdienen een dik compliment voor het brengen van Kitesurf Cup Holland waar het nu staat. Met de ondersteuning van het NKV kunnen zij zich 100% blijven concentreren op de wedstrijden. Veel succes en we volgen jullie op de voet.

Lees de NKV nieuwsflash op facebook of bekijk de laatste status van de wedstrijdkalender voor kitesurf wedstrijden in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
NKV safety event 2023
Wingfoilen met weinig wind. Een optie voor bij 5 knopen