Cabrinha Contra 1 Strut kite review door Annelous Lammerts

Cabrinha Contra 1 Strut kite review

De Nederlandse Cabrinha teamrijder Annelous Lammerts is neergestreken in Den Haag. Logisch dat ze vaak te vinden is op zee voor Scheveningen. Recent pakte ze op het strand van Scheveningen de Cabrinha Contra 1 Strut kite uit en ging ermee kitefoilen bij een windje tussen circa 9 en 12 knopen. Met een 7 meter kite nog weliefst! Bekijk de review en lees meer over de eigenschappen van deze speciale kite.

Eigenschappen Cabrinha Contra 1 Strut

De Contra 1 Strut wordt door Cabrinha gepresenteerd als een zeer lichte en wendbare kite. Je zou zodoende met een kleinere maat kite kunnen kitesurfen dan normaal. Daarnaast zou de Contra 1 Strut druk op de stuurlijnen moeten houden en zodoende te allen tijde, dus ook volledig ‘depowered’ (ontkracht), goed en snel moeten sturen. Ook zou de kite zeer makkelijk herstartbaar zijn bij weinig wind. Een geschikte kite om bij weinig wind mee te kitesurfen met een twintip kiteboard, surf type kiteboard. Verder zouden de eigenschappen de Contra 1 Strut ook uitermate geschikt maken voor het kitefoilen.  

Annelous haar eerste ervaring met de 7 meter Cabrinha Contra 1 Strut kite.

Cabrinha Contra 1 Strut volgens Annelous

Bekijk het filmpje van Annelous waarin ze op een leuke en actieve wijze een review geeft over de Contra 1 Strut. Wat ons betreft zien we daarin 100% van de eigenschappen terug die Cabrinha zelf beschrijft over wat je van de kite mag verwachten. Annelous gebruikt een 7 meter kite bij wind; tussen ongeveer 9 en 12 knopen.

Annelous Lammerts voor Schevening aan het kitefoilen met de Cabrinha Contra 1 Strut

‘Lite Surf’ – Kites op dieet

De motor van technologische ontwikkelingen in de kitesurfindustrie draait overigens op volle toeren. Kites worden lichter en tegelijk sterker, stabieler en betrouwbaarder. Materiaal en productieprocessen worden milieubewuster. Het maakt de kites meestal niet goedkoper maar de eigenschappen verbeteren enorm. We staan hier uitgebreid bij stil bij wat wij noemen ‘Lite Surf’. Het concept waarmee we stellen dat kites op dieet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Hoeveel wind nodig kitesurfen