Wetsuit korte mouwen: je zomer surfpak kan weer maar let op

Kitesurfen in wetsuit korte mouwen

Het is bijna half juni en dus bijna officieel zomer. Daarbij is het tot laat in de avond licht en de zeewatertemperatuur is inmiddels flink gestegen. Er zijn dagen bij waarop je zomaar je zomer surfpak voor de eerste keer in het nieuwe jaar uit de kast kan halen. Mijn favortiet is een wetsuit met korte mouwen voor de echt mooi dagen. Bekijk waarom maar ook of dit past bij jou.

Nog vrij koud voor zomer wetsuit

Ondanks dat de zeewatertemperatuur voor de kust nu hard oploopt is het nog vrij koud voor de tijd van het jaar. Het is immers lang koud gebleven in het voorjaar. De zeewatertempersatuur is momenteel zo’n 15,5 graden aan de kust en dit loopt nog dagelijks op in deze tijd van het jaar.

Dikte zomer wetsuit

Een warme wetsuit is geen overbodige luxe. Zonder neopreen wetsuit koel je heel snel af in het koude water van Nederland. Zeker in het begin lig je nog veel in het water en is extra isoloatie fijn. Ik ga alleen met mijn dunste zomer surfpak kitesurfen op de mooie dagen en als ik van plan ben niet te lang te gaan kitesurfen.

Kitesurfen met een wetsuit met korte mouwen. Heerlijk op de mooie dagen.

De dagen waarop je in Nederland in de zomer zonder wetsuit kan kitesurfen zijn meestal op een hand te tellen. Daarom is een wetsuit belangrijke kitesurf uitrusting.

Vuistregel dikte wetsuit

Een algemene indicatie is dat je in de zomer met een wetsuit van 4/3 mm goed uit de voeten kan. In het voor- en najaar heb je een 5/4 mm nodig en in de winter eventueel nog dikker, bijvoorbeeld een 6/4 mm wetsuit. Eventueel zelfs nog aangevuld met een jas over je wetsuit. Bekijk ook de maattabel en uitleg welke dikte wetsuit je nodig hebt in welk jaargetijde.

Mocht je maar één wetsuit aanschaffen, dan is een 5/4 mm aan te raden.

Wetsuit biedt tevens bescherming

Een neopreen wetsuit biedt ook bescherming. Dus als je nog regelmatig een buikschuivertje in de branding of over het strand maakt is een wetsuit met lange pijpen en mouwen geen overbodige luxe. Denk dus goed na of een wetsuit met korte mouwen en / of pijpen bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Winter wetsuit kiezen - Zo kies je het juiste winter surfpak
kitesurfen maart nederland
Neopreen lijmen doe je zo