Crazy Fly Hyper review: kite voor Big Air en Old School trucs

Crazy Fly Hyper review

Ons oog viel op een review van Iksurfmag.com. Die hebben recent de Crazy Fly Hyper getest. Dit is een zogenoemde Delta Bow kite met 5 struts die al eerder onze aandacht trok. Helaas hebben we hem zelf nog niet kunnen testen. Vandaar dat we met veel interesse deze Crazy Fly Hyper review hebben gelezen. In dit kitesurf blog de samenvatting van het testverslag waarbij een 9 meter werd getest.

Crazy Fly Hyper 2021 promo video

Crazy Fly Hyper review bevindingen

  • De kite genereert veel ‘lift’ en ‘hang time’. Dit houdt in dat je met de kite gemakkelijk hoog kan springen maar ook lang in de lucht kan blijven hangen. Dat maakt de kite volgens de test enorm geschikt voor ‘big air’ en ‘old school’ trucs zoals de ‘board off’ en stijlvolle ‘grabs’.
  • De kite voelt stabiel aan en is voorspelbaar. Tijdens de test was de wind erg vlagerig waardoor soms tijdens een sprong de wind ineens een stuk minder hard was. De kite ving dit allemaal prima op wat vertrouwen gaf om door te kiten en hoge sprongen te blijven maken.
  • Down loops waren prima te maken met de Crazy Fly Hyper zodat hoge sprongen ook netjes geland konden worden.
  • De Crazy Fly Hyper wordt niet voorgeschreven als een alleskunner vanwege zijn high performance eigenschappen. Hij wordt beschreven als een vrij agressieve kite.
  • Kiteloops zijn goed te doen met de kite. Hij draait een stuk sneller dan de vorig versie. Deze verbetering zou komen door de nieuwe bevestiging van de stuurlijnen.
  • De kite is verbeterd in zijn ‘low-end’. Dus bij onstabiele wind biedt de kite genoeg druk om dit op te vangen zodat je niet snel stilvalt. Om dit te bereiken zijn, los van de genoemde nieuwe bevestigingspunten voor de stuurlijnen, de toomlijnen anders gepositioneerd en is de kite lichter gemaakt.
Kiteloop met de Crazy Fly Hyper

Conclusie review

De Hyper 2021 wordt uitermate geschikt geacht voor kitesurfers die ‘big air’ willen gaan. Hoog en lang in de lucht dus. Daarnaast is de kite zeer geschikt om kiteloops mee te maken en ‘old school’ trucs mee te doen. Als laatste is het goed om te weten dat er 3 jaar garantie op de kite wordt geboden en Crazy Fly Hyper kites gemaakt worden in Europa. Bekijk ook de informatie over de Crazy Fly Hyper 2021 op Crazyflykites.com.

3 reacties

  1. Mooie review. Ik vaar al vanaf de introductie met de CrazyFly Hypers en dit met veel plezier.
    Fantastische big air kite, die garant staat voor veel airtime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Review van de Decathlon boardbag