Weinig wind alternatief en tip voor beginners: powerkiten met de Hawk

Powerkiten

Een potje powerkiten is mij nooit gaan vervelen. Maar goed, ik was al een fervent vliegeraar voordat kitesurfen zijn intrede deed. Mijn vrouw vindt het maar niks. Ze vergelijkt mijn vliegerhobby met mannen die op zolder met treintjes spelen. Allemaal niets mis mee en hopelijk haal ik haar met mijn filmpje over om ook eens aan een sterke powerkite te hangen. 100% zeker dat ze haar mening dan bijstelt.

Hawk powerkite

Deze Hawk (Havik) is een zelfbouw maar is ook gewoon te koop. Het is een powerkite uitgevoerd met 10 mm koolstof stokken. Hij is heerlijk fel en snel. Een alleskunner. Daarnaast kan hij enorme trekkracht genereren. Op het filmpje zie je de Hawk in actie bij ongeveer 14 knopen. Hoe denk je dat de Hawk trekt bij 28 knopen? Ontzettend hard kan ik je vertellen.  

Powerkiten met de Hawk bij ongeveer 14 knopen.

Powerkiten als work-out en training voor beginners

Ben je geïnteresseerd in kitesurfen en wil je zelf vast gaan oefenen voordat je les krijgt? Je zou dan kunnen overwegen vast via een kitesurfshop een kleine matrasvlieger aan te schaffen met depower. Zo kan je het kiten je vast eigen maken.

Zowel voor aspirant kitesurfers, fervent vliegeraars of kitesurfers die toch een lekkere kitesurfgerelateerde work-out willen, vind ik powerkiten een aanrader. Vooral aan zee. De wind is veel stabieler dan binnenlands en de zilte zeelucht opsnuiven maakt menigeen blij. Daarnaast krijg je er onder andere sterke handen en armen van. Pompen met die armen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *