Prolimit wetsuits nu met Thermal Rebound en capuchon voor dames

Prolimit wetsuits

De Prolimit winterwetsuits worden momenteel met gepaste trots onder de aandacht gebracht. Gepaste trots omdat Prolimit van oudsher een niet heel schreeuwerig merk is dat ook kitesurfuitrusting als wetsuits, trapezes en andere relevante uitrusting te bieden heeft. Misschien kan je Prolimit wel categoriseren als een underdog. Prolimit support namelijk al heel lang een trouwe groep watersporters en ontwikkelen keihard door. In dit blog gaan we specifiek in op de hooded wetsuit, de nieuwe Thermal Rebound technology en duurzaamheid. Al heb ik het zelf niet getest en baseer ik mij op de informatie van Prolimit zelf. Het klinkt kwalitatief veelbelovend en duurzaam, als een win-win.

Check out Prolimit’s new PF-1 wetsuit, perhaps the greenest wetsuit to date… -Thekitemag #44

Thermal Rebound technology uitgelegd

Thermal Rebound™ (TR) is een technologie die Prolimit gebruikt in Vapor, Mercury en Oxygen wetsuits voor warmte en warmtebehoud. Volgens de informatie van Prolimit is TR is een zeer dunne legering, die eigenlijk een NASA-uitvinding is uit de jaren ’60 en nu wordt gebruikt voor overlevingsdekens. Dit survivaldekendeken is de extra laag tussen Zodiac 2.0 en het Airflex 500+ neopreen. Na jaren testen is het gelukt een sterke hechting te creëren. Resultaat volgens Prolimit: perfecte isolatie zonder dat het wetsuit dikker wordt. En TR-wetsuit van 5 mm zou zodoende gemakkelijk aanvoelen als een wetsuit van 6 mm of meer.

Extra’s naast beste isolatiewaarden

Als je net als ik oud-militair bent of eens onderkoelt ben geraakt, dan ken je werking van een survivaldeken. Eenmaal ingewikkeld in het deken weerkaatst de lichaamswarmte op het deken waardoor je lichaamswarmte behouden blijft. Ook helpt het de zogenoemde wind-chill blokkeren.

Dan voor de freaks nog even over het genoemde Zodiac 2.0 en Airflex 500+. Airflex 500+ zou al uitstekende isolerende eigenschappen hebben doordat meer lucht ingesloten is in het neopreen. Daarnaast geeft de Zodiac 2.0 voering extra comfort en isolatie aan de binnenzijde van een surfpak. Dit in cominatie met Thermal Rebound geeft volgens Prolimit de beste isolatiewaarden.

Extra voordelen zouden de stretch en comfort zijn. Daarnaast zou deze combinatie sneldrogend zijn. Het klinkt zeer interessant en de ontwikkelingen herkenbaar. Zoals je ook leest in onze juiste dikte wetsuit tabel bepaald tegenwoordig kwaliteit meer dan alleen een dikte aanduiding. Daarnaast is het lageneffect een heel belangrijk element om warm te blijven.

Prolimit wetsuits duurzaam en met FSC-certificering

Zoals ik al citeerde is in het geval van de PF-1 Natureprene serie gecertificeerd neopreen gebruikt. Dit wetsuit zou gemaakt zijn van plantaardig rubber afgeleid van bronnen die FSC-gecertificeerd zijn. Het gecertificeerde neopreen is gelamineerd met gerecycled polyester en een voering gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Lamineren gebeurt met lijm op waterbasis.

Daarnaast zou dit Prolimit wetsuit 20% meer stretch hebben en lichter zijn dan voorheen, waardoor het volledige bewegingsvrijheid zou bieden.

Hooded wetsuit – Met neopreen capuchon

Prolimit wetsuit met capuchon. Hooded wetsuit Prolimit

Dan door naar mijn laatste ontdekking bij het bestuderen van de nieuw Prolimit wetsuits. Voor dames is er de eerste hooded wetsuit. Dit is de Oxygen. Een 6/4 dames wetsuit met capuchon. De Oxygen serie is voorzien van het hiervoor kort uitgelegde Thermal Rebound (TR). Naast dit speciale wetsuit voor dames heeft Prolimit nu ook 3 hooded wetsuits voor heren in de collectie. Zoals ook te lezen in onze handleiding kitesurfen in de winter verlies je veel warmte via het hoofd. Zeker in combinatie met een nat hoofd want via water verlies je nog sneller warmte. Een wetsuit met capuchon helpt dit voorkomen. Bekijk meer informatie op prolimit.com of via een van je favoriete kitesurfwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Winter wetsuit kiezen - Zo kies je het juiste winter surfpak
kitesurfen maart nederland
Kitesurfen december - Winterkiten