Booomtag voor kitesurfen en wingfoilen. Dit zijn je opties

Boomtag voor kitesurfers. Wat heb je eraan bij het kitesurfen?

Meldingen van kitesurfers op zoek naar hun verloren kiteboard. We krijgen ze vaak onder de aandacht en wellicht ben je ook ooit een kiteboard verloren. Vervelend voor elke kitesurfer maar ook voor omstanders en de hulpdiensten. Een onbemand kiteboard, of erger nog onbemande kite, zonder melding heeft vaak automatisch een zoektocht als gevolgd. Booomtag heeft een prachtige oplossing om je kitesurf-materiaal maar ook andere uitrusting te voorzien van je contactgegevens via een tag.

Ook voor wingfoilen

Natuurlijk is een Booomtag overal op te gebruiken. Zoals je weet heb ik leren wingfoilen en speer ik inmiddels over het water. Prachtig! Echter, ik ben ook weer in een leerfase waarin ik veel val. Inmiddels is driemaal het board losgeraakt van de leash-gordel tijdens een val. Zo’n groot board pakt snel wind en drijft zodoende met de wind mee. Tweemaal kon ik hem niet inhalen met zwemmen. Dan is het handig dat er contactgegevens op zo’n prijzige set staan. Dit kan met behulp van een Booomtag. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels heb ik natuurlijk ook een goede leash gekocht. 😉

Booomtag op een wingfoil-board c.q.  wingsurf-board
Booomtag op mijn wingfoil-board geen overbodige luxe gebleken.

Wat is Booomtag?

Booomtag is een softwarebedrijf in Amsterdam. Het heeft een platform applicatie ontwikkeld waarbij sporters hun sportuitrusting kunnen registreren die zijn voorzien van een booomtag. Een NFC-tag kan bevestigd worden op materiaal als zijnde een sticker of via een koppeldraad maar kan ook al door de fabrikant in het product verwerkt worden. Voorbeelden zijn een sticker op je board, een tag aan je kitebar of een tag gelamineerd in je board of kitebar. Inmiddels bestaat Booomtag al sinds 2020 en ontwikkelt het platform zich steeds verder door.

Booomtag geintegreerd in Ventum Kiteboarding kites
Booomtag geïntegreerd in kites, boards en kitebarren. Een voorbeeld van Ventum Kiteboarding.

Booomtag gebruikt Near Field Communication

Booomtag gebruikt Near Field Communication (NFC). Met een NFC- tag kunnen gegevens worden uitgewisseld. Bijvoorbeeld door de sticker te scannen met je smartphone. Het mooie van het platform is dat gegevens versleuteld zijn en je vertrouwelijk gegevens kan uitwisselen. Onderscheidend is de Booom portal, de ‘Booom Product Protected Portal’. Hierin kan je al je sportuitrusting, voorzien van een NFC-sticker of NFC-chip, registreren op één plek.

Wat heb je aan Booomtag als kitesurfer?

Is je kitesurf-uitrusting gestolen? Dankzij een NFC-chip, zou je kiteboard opgespoord kunnen worden. In ieder geval kan een gestolen kiteboard niet makkelijk verkocht worden. De digitale overdracht kan immers alleen met jou toestemming. Een Booomtag op een kiteboard gebruiken lijkt het meest logisch.

Daarnaast kan je een Booomtag ook voor je kite en kitebar gebruiken. Of zoals ik op het wingfoil-board. Mocht uitrusting verloren zijn, dan kan via dit handige systeem contact gelegd worden tussen de vinder en de eigenaar.

Kitebuddy van de oude garde Fons met zijn nieuwe Duotune Wam D-Lab voorzien van een Booomtag voorzien van griptape.
Kitebuddy van de oude garde Fons met zijn nieuwe Duotune Wam D-Lab voorzien van een Booomtag voorzien van griptape.

Booomtag meest innovatieve oplossing

Wij hebben namelijk zelf recht-toe-recht-aan sticker labels die we aanbieden om kiteboards te voorzien van contactgegevens. Dit vanwege onze missie om ieder kitesurfboard te voorzien van contactgegevens. Het maakt niet uit hoe. Gewoon doen. De Booomtag is natuurlijk heel wat vernuftiger dan een sticker met contactgegevens. Daarnaast is een Booomtag slijtvaster. De gegevens zijn hierdoor niet alleen beschermd tegen ongewenste ogen, maar ook tegen slijtage van de elementen.

Booomtag bevestigd aan een kitebar
Booomtag bevestigd aan een kitebar.

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Veiligheid op het water
Kitesurfen februari. Of toch maar gaan snowkiten of ijskiten?
Kustwacht KNRM