Watersportverbond (KNWV)

Watersportverbond (KNWV) betrokken bij Olympisch spelen kitesurfen
Watersportverbond (KNWV) betrokken bij Olympisch spelen kitesurfen. Foto: Peter van der Klooster

Het Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond (KNWV) streeft na dat er in Nederland veilig kan worden genoten op het water. Door onder andere motorbootvaarders, surfers en zeilers. Het Watersportverbond bestaat uit zo’n 400 aangesloten watersportverenigingen. Deze verenigingen hebben inmiddels meer dan 80.000 leden. Ledengroepen zijn recreanten, sporters, wedstrijdsporters en topsporters. Het draait op een aantal beroepskrachten, maar verder vooral op vrijwilligers.

Inzet Watersportverbond

Het Watersportverbond ondersteunt de verenigingen op tal van gebieden. Zo brengt ze verenigingsbestuurders meerdere keren per jaar bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen en helpen ze met het oplossen van lastige verenigingsvraagstukken. Ze maakt kinderen enthousiast voor de watersport, leiden trainers en instructeurs op en samen zetten ze zich ervoor in dat wedstrijdsporters kunnen deelnemen aan eigentijdse en goed georganiseerde wedstrijden.

Rol bij Olympische spelen kitefoilen

Zo wordt het Nederlandse kitefoil team dat zich voorbereid voor de Olympisch spelen kitefoilen ondersteund door een coach bij het Watersportverbond. Kijk eens op watersportverbond.nl voor projecten bij jou in de buurt.

Kitefoilen tijdens de Kite Foil Cup Holland. Foto: Peter van der Klooster.
Kitefoilen tijdens de Kite Foil Cup Holland. Foto: Peter van der Klooster