Kitesurfen in een vulkaankrater op IJsland met Roderick Pijls

Kitesurfen-in-een-vulkaankrater-op-IJsland-met-Roderick-Pijls
Foto: Facebook Zout Fotografie Rein Rijke. #thelastline

Vorig jaar gooide het weer nog roet in het eten maar nu is het kitesurfer Roderick Pijls alsnog gelukt. Kitesurfen in een vulkaankrater op IJsland. Alles voor de perfecte foto die mensen hopelijk doet beseffen zuinig te zijn op de natuur.

Afdalen in een vulkaankrater

Het afdalen in de vulkaan leek op zich niet zo Roderick zijn ding. Wat een geluk als je dan fotograaf Rein Rijke erbij hebt, die een ervaren alpinist is. Als je de stukken leest moeten Rein en Roderick een wel een heel goed op elkaar ingespeeld duo zijn.

The Last Line

Het project The Last Line is een initiatief van Rein en Roderick die samen op zoek gaan naar bijzondere en extreme plekken om op te kitesurfen. Met het project The Last Line laten ze locaties zien die er misschien binnenkort niet meer zijn. Zo bedwongen Rein en Roderick als al eens een gloeiend heet gifmeer in Tanzania. Nu was het vulkanisch gebied tussen Kerlingarfjöll en Landmannalaugar aan de beurt.

Kitesurfen-in-een-vulkaankrater-op-IJsland-met-Roderick-Pijls
Foto: Facebook Zout Fotografie Rein Rijke. #thelastline

Kitesurfen in de vulkaankrater

Lees en bekijk op ad.nl het verslag. Voor ons kitesurfers interessant om te lezen en zien hoe Roderick te maken kreeg met extreme condities als duikwinden, thermische wind, mini-tornado’s, het ijskoude water dat alle kanten op spoot en obstakels in de vorm van muren van vulkaan.

IJsland als kitesurf-bestemming

Dat IJsland trekt als kitesurf-bestemming is ons wel duidelijk. Het is er mega extreem en de omgeving is adembenemend. Een combinatie die in ieder geval op een aantal kitesurfers aantrekkingskracht heeft als een magneet. Lees ook het interview met Jeroen Gerritsen over zijn kitesurf-drone avontuur op IJsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

interview-kitesurfer-drone-piloot-Jeroen-Gerritsen