Complete kitesurf set kopen: weet wat je koopt en wat het kost

Complete kitesurfset kopen


Of je nu beginner bent, herintreder of al een ervaren kitesurfer: een complete kitesurf set kopen is vaak een verstandig besluit. Enerzijds omdat vanuit persoonlijk advies je aangeschafte kitesurf uitrusting direct klaar is om mee het water op te gaan. Anderzijds omdat er regelmatig complete kite set aanbiedingen zijn tijdens de kitesurf sale acties. Dit scheelt in de portemonnee.

Juiste complete kitesurf set kopen voor beginners en herintreders

Voor beginnende kitesurfers en herintreders kan het een uitdaging zijn om de juiste kitesurf set of kite uitrusting te vinden passend bij je vaardigheidsniveau. Dat is niet vreemd, want als rookie kitesurfer of herintreder weet je vaak niet precies wat je zoekt. De kitesurf shops hebben bijna altijd wel een kite set samengesteld speciaal voor beginnende kitesurfers en herintreders. Deze kitesurf sets zijn vaak ook scherp geprijsd als aanbieding. Genoeg inspiratie te vinden dus. Daarnaast is een belletje of bezoek aan een kitesurf shops zo gemaakt. Persoonlijk advies werkt vaak het best.

Beginners kite set kopen

Hieronder zie je een voorbeeld van een beginners kite set zoals deze worden aangeboden bij kitesurf winkels. Een beginners kite set bestaat uit een kite, kiteboard met voetpads, bar en pomp. Daarnaast heb je natuurlijk nog minimaal een wetsuit en trapeze nodig. Bekijk ook een overzicht kosten kitesurfen voor een compleet kostenplaatje.

Kitesurf set kopen. Voorbeeld van een Cabrinha beginners kite set.
Kitesurf set kopen. Dit is wat je allemaal nodig hebt. Voorbeeld van een Cabrinha beginners kite set aanbieding

Persoonlijk advies bij het kopen van een complete kitesurf set werk vaak het beste.

Een andere manier om erachter te komen wat je zoekt is door contact op te nemen met je kitesurf trainer. Die heeft jou kitesurf les gegeven en kan je aan het einde van de kitesurf les goed vertellen welke kitesurf set of kitesurf uitrusting bij je past. Daarnaast staan ze met hun passie voor kitesurfen vaak ook daarna nog voor je klaar om advies te geven.

Tips om erachter te komen wat je zoekt

  • Bekijk de kitesurf sets voor beginners in de kitesurf shops
  • Ga langs bij een kitesurf shop of bel voor persoonlijk advies
  • Vraag je kitesurf trainer voor advies
Kitesurf set kopen - Daar ga je met je nieuwe kite set
Complete kitesurf set kopen – Daar ga je met je nieuwe kite set.

Tips voor kitesurfers met een kleine beurs

Laat je budget een nieuwe complete kite set kopen niet toe? Ga voor een kite set aanbieding. Kitesurf shops hebben soms ook overjarige complete kitesurf sets of kitesurf uitrusting. Dit is nieuw materiaal maar dan van een vorig seizoen. Dit wordt vaak verkocht met flinke korting.

  • Koop een tweedehands kitesurf set via je kitesurf shop. Een complete kitesurf set kopen maar dan tweedehands is helemaal zo gek nog niet. Dan heb je enerzijds advies zodat je weet dat de kitesurf uitrusting bij je past. Anderzijds is onze ervaring dat kitesurf shops alle kitesurf uitrusting die ze tweedehands verkopen nakijken en er soms zelfs garantie op geven.