Kleine kite blessure

Iedereen heeft wel eens een kite blessure. De meeste ontstaan door een actie met een verkeerde landing, afzet of overbelasting. Maar wat nu als je de oorzaak niet meer weet of moeilijk kan achterhalen.

Zelf heb ik lang last gehad van mijn wreef. Dit was de oorzaak van een stuk overbelasting en verkeerde voetbanden. Simpel gezegd, mijn voetbanden waren gewoon te stug (hard) voor mijn voeten. Door het optrekken van mijn tenen om mezelf vast te zetten in de voetbanden ontstond een ontsteking aan de peesschede. (Peesschede is het hulsel waar de pezen doorheen lopen) Nu ik zachtere voetbanden heb, ben ik gelukkig van dit probleem af. De oplossing kan in sommige gevallen dus heel simpel zijn.

Luister goed naar de signalen van je lichaam om blessures te voorkomen. Vooral koude dagen zonder schoentjes kunnen gauw een blessure opleveren.

Als je last hebt moet je er snel wat aan doen, voordat je dadelijk voor langere tijd langs de kant staat en dat wil toch niemand.

2 reacties

  1. Heb vorig jaar ook nog een scheur in mijn kootje gehad van mijn ring vinger. Dit is ook echt iets waar je geen zaken mee wilt doen. Erik heeft een keer een kootje uit de kom gehad. Echt prachtig. NOT!

  2. Zelf ook net een achillespeesontsteking achter de rug door overbelasting.
    Vandaag stevige landingen met mijn stijvere ThornFC gemaakt, en de plek van de onsteking wordt weer voelbaar. Blijkbaar is 3 weken niet belasten, niet genoeg. Verder zal het stijvere board ook wel een factor zijn. Het is alleen zo jammer dat ik het loopen niet kan laten……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *