Olympus kitesurf camera

“Schat, wat wil je voor je verjaardag?”

“Nou ehh, ik wil altijd al zo graag een goede digitale fotocamera waarmee ik het water op kan. Een, die ik mee kan nemen tijdens het kiten en dan op zee ook eens een mooie foto kan maken als ik achter zo’n grote golf zit die gaat breken waarbij de wind het water doet wegstuiven.”

“Maar bestaan die dan? En welke wil je dan precies?”

Dit gesprek speelde zich thuis af, even voor mijn verjaardag.

Na een korte online speurtocht kwam ik via Digifish.nl, een site die veel informatie bevat over digitale fotocamera’s en onderwaterhuizen, op de site van Olympus. Hier ondekte ik de µ 1030; een echte ruigweer camera.

Met de Olympus µ 1030 SW ben ik volgens Olympus klaar voor het avontuur. Waterdicht en bestand tegen schokken, koude temperaturen en druk: deze camera is werkelijk op alles voorbereid! Hoewel er veel aandacht is besteed aan de ijzersterke buitenkant is er, naar schrijven van Olympus, nergens aan kwaliteit ingeboet. Klinkt goed voor het kitesurfen toch!

Specificaties die mij aanspreken op een rij

 • Waterdicht tot op 10 meter.
 • Bestand tegen een val van 2,0 meter.
 • Bestand tegen een druk van 100 kg.
 • 10,1 Megapixels voor afdrukken op posterformaat.
 • 3,6x optische groothoekzoom (28 – 102 mm).

Deze camera maakte mij zo enthousiast, dat ik naar de shop ben gegaan om mij verder te laten informeren. Hier kwam ik erachter dat deze camera redelijk uniek is. Waterdichte fotocamera’s zonder dat een onderwaterhuis nodig is, zijn nauwelijks te verkrijgen. Tevens zijn de specificaties die dit toestel bied, nauwelijks te evenaren in zo’n compact model.

Ik wilde de fotocamera natuurlijk graag voor mijn verjaardag. Zeker met de optionele neopreen armband. Helaas ligt het toestel pas eind september in de schappen. Jammer! Of toch misschien wel goed ook, want dan kan ik nog even doorsparen. Ik verwacht namelijk niet dat ik zoveel geld (prijs nog onbekend) ophaal met mijn verjaardag!

Weblinks

Mochten er mensen zijn met eigen ervaringen met het maken van foto’s en video’s vanuit het water, we lezen ze graag.

4 reacties

 1. Hoi, ik heb deze camera l een tijdje. Het is een super ding! Maakt mooie scherpe foto’s. Ook voor de wintersport leuk! Daarnaast is regen geen probleem meer, hij kan er tegen. Ik spoel hem na het kitesurfen wel altijd ff af met kraanwater. Je weet maar nooit.

 2. Iris, leuk die foto’s. Zeker de golfsurf foto’s. Wel moet je oppassen dat er geen druppel op de lens zit; mooi effect maar niet zo strak meer.

  Thomas. Het toestel is online dus al wel te koop. Hmm. Wat ik nog jammer vind is, dat je niet in HD een filmpje kan opnemen. Dat is toch ook wel erg gaaf!

  Dat kan met de Panasonic DMC Fx-150 weer wel (zeer mooi toestel naar mijn mening). Hier moet dan wel een waterhuis bij en dit is voor dit type nog niet gemaakt (staat niet in de productlijst in ieder geval).

 3. Ik heb sinds kort een onderwaterbehuizing voor mijn canon powershot, dat werkt echt super! Ik kan m’n camera nu gewoon meenemen naar het strand zonder voorzichtig te doen. Foto’s maken terwijl je in diep water staat. En zelfs al body-boardend foto’s maken 🙂 zie http://www.viris.nl voor wat foto’s vanuit het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *