Palenrij Oostvoorne (ex-autostrand)

Begin oktober zijn er op het ex-autostrand ongeveer 25 palen van circa 2,5m hoog geplaatst. André Knulst, regiovertegenwoordiger van het NKV, is bezig deze palen weer weg te krijgen. De palen maken de fantastische spot een stuk onveiliger. Het strand van Oostvoorne wordt druk bezocht door ervaren en vooral ook veel beginnende kitesurfers.

Laatste update van de stand van zaken:

————————————————————————————–

GZH die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de palen op het Autostrand heeft een voorstel ontvangen van het NKV. De palen zijn levensgevaarlijk en belemmeren de kiters in hun vrijheid op en aan het water. Wij hebben voorgesteld boeien te plaatsen indien de Gemeente bereid is de palen te verwijderen. Indien Gemeente Westvoorne geen budget heeft voor het plaatsen van boeien zal het NKV deze kosten voor haar rekening nemen.

PvdA heeft ondertussen vragen gesteld betreft de onveilige situatie en zal ons hierin ondersteunen. Aanstaande donderdag zal een werkbezoek plaatsvinden door de Toezichthouders, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid Holland en Natuurmonumenten om de situatie aldaar te bekijken. Naar aanleiding van dit bezoek zullen er vervolgstappen ondernomen worden waarover ik jullie zal informeren.

Met de bekende groet,

Dree
Regiovertegenwoordiger NKV

—————————————————————————————–

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Fotosessie Oostvoorne