Volvo Ocean Race rond NL boei

Het is dan wel geen kiteboarden maar zeker een hele mooie watersport! De prestatie die deze teams neerzetten is zeer indrukwekkend. En, een zeilboot die downwave gaat ‘surft’ ook.

4 oktober was de start van de legendarische Volvo Ocean Race 2008 / 2009. Een zeilrace van ongeveer 260 dagen waarvan de helft op open zee. Het aantal kilometers dat wordt afgelegd is ongeveer 45.000.

In de race 2008/2009 wordt voor het eerst vanuit Zuid-Afrika niet naar Oceanië maar naar Azië gevaren en dan door naar Zuid-Amerika. De boten gaat dan om Kaap Hoorn van waaruit ze terugkeren op de Atlantische Oceaan en via Noord-Amerika terug naar Europa gaan. De route betreft doorgaans zo’n 45.000 kilometer over open zee.

Route 2008 / 2009

Rond de boei voor Nederland

Als co-sponsor van de Delta Lloyd-boot heeft de gemeente Rotterdam bij de organisatie van de Volvo Ocean Race afgedwongen dat de snelle 70-voeters opnieuw de havenstad aandoen.

De vorige keer, in 2006, leidde dat tot meer dan een kwart miljoen toeschouwers.

Dit keer zullen de acht boten niet afmeren in Rotterdam en een havenrace varen, maar in juni 2009 tijdens de etappe van het Ierse Galway naar het Zweedse Gothenburg ‘langskomen’ om een boei te ronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *