Watersportverbond (KNWV)

Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond -KNWV
Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond -KNWV

Watersportverbond en Kitesurfen

De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) is aangesloten bij het Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond (KNWV hierna Watersportverbond) om als serieuze gesprekspartner met de (lokale)overheid aan tafel te zitten. Het Watersportverbond heeft ongeveer 114.000 leden, het NKV ongeveer 1.500. Een deel van de contributie betaald door de leden van het NKV wordt afgedragen aan het Watersportverbond. Hiervoor krijgen de leden een Watersportverbond Ledenkaart (Nationale Sportpas) van het Watersportverbond waarmee allerlei kortingen verkregen kunnen worden.

Watersportverbond

Het belangrijkste doel dat het Watersporverbond nastreeft, is dat de motorbootvaarder, de surfer en de zeiler kunnen genieten op het water.

De voorzitter van het Watersportverbond, Hugo Snoekc, meldde bij het uitreiken van de Watersportverbond Ledenkaart 2008 dat hij buitengewoon blij is. Enerzijds omdat hij gekozen is tot voorzitter en anderzijds met de plannen die de meerderheid goed heeft gekeurd.

Vrijwilligers

Hugo is zeer enthousiast over de gedrevenheid en inzet van de meer dan 200 vrijwilligers die samen met de 24 professionals op kantoor heel werk verrichten voor ons watersporters. Ze krijgen, zoals we ook hebben omschreven over de vrijwilligers van het NKV, de zaken voor ons voor elkaar. Lang niet altijd staan deze mannen in de schijnwerpers na een behaald succes en zichzelf op de borst kloppen doen ze ook te weinig.

Gesprekspartner en thema’s

Het Watersportverbond is gesprekspartner bij alle belangrijke overleggen en in alle sectoren waar watersport aan de orde is. Dit gaat om honderden projecten, ook projecten bij jou in de buurt! Kort een aantal voorbeelden thema’s van het Watersportverbond op een rij:

  • Natura 2000 (een bedreiging voor grote delen vaar- en (kite)surfwater);
  • Windmolenparken op zee (een bedreiging voor zeezeilers);
  • Zonering van het kitesurfen;
  • Spitssluitingen van bruggen en sluizen.

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties