Twintip kiteboard in elkaar zetten in 10 minuten. Handige instructie

Twintip kiteboard in elkaar zetten

Is een twintip kiteboard in elkaar zetten moeilijk? Zeker niet. Misschien krijg je er niet direct mee te maken. Bijvoorbeeld omdat je altijd naar je favoriete kitesurf-winkel gaat voor advies en het aankopen van je twintip kiteboard. Dan wordt het kiteboard meestal netjes voor je in elkaar gezet en afgesteld. Desondanks is het belangrijk om te weten hoe je je kiteboard af kan stellen. Ook hoe je de vinnen en voetbanden op je kiteboard moet monteren.

Kiteboard online kopen en zelf monteren

Misschien ben je ook bereid een kiteboard online aan te schaffen. Je weet bijvoorbeeld exact welk board je wilt en kan het zo bestellen. Bijvoorbeeld omdat je het kiteboard al hebt getest. Het kan dan zijn dat je kiteboard compleet gemonteerd geleverd wordt. Goede service. Dan moet je het eventueel alleen nog afstellen en regelmatig nalopen. Het kan echter ook zo zijn dat het bestelde kiteboard nog niet in elkaar gezet is. Speciaal daarvoor deze handige instructie met een aantal belangrijke tips. We waren binnen 10 minuten klaar met het in elkaar zetten van dit kiteboard en laten je versneld zien hoe dat ging.

Kiteboard monteren. De stappen

Benodigde tijd: 10 minuten

Instructie twintip kiteboard in elkaar zetten
Onderstaand de how-to-do instructie zoals te zien in de video nog eens in het kort uitgeschreven.

 1. Juiste maat schroevendraaier

  Zorg voor de juiste maat schroevendraaier. Bijna altijd de dikke kruiskopschoendraaier. Schroef met de hand. Gebruik geen accu tol. Voor de vinnen kan het zijn dat je andere schroeven hebt en dus ook een andere maat schroevendraaier nodig hebt.Schoevendraaier kitesurfer

 2. Klaarleggen benodigheden en voorkom krassen

  Klaarleggen van benodigdheden. Zorg voor een schone zacht ondergrond. Zo voorkom je krassen op je net nieuwe kiteboard.

 3. Schroeven hand vast aandraaien.

  Schroeven hand vast aandraaien. Schroefdraad kan best wat hebben maar weer er zuinig op.

 4. Bepaal de juist stand van de voetbanden

  Dit is heel belangrijk. Doe de ‘squad’ test voor de juiste stand. Bekijk eventueel ook het zeer uitgebreide blog over voetbanden kiteboard afstellen.

 5. Voetstraps brede kan binnenzijde voet

  Heb je soortgelijke voetbanden als deze. Dan moet de brede zijde aan de binnenkant van de voet.

 6. Afstellen voetbanden

  Stel de voetbanden af op de maat die nog goed past. Dit moet je zeker nog een aantal maal herhalen. Bijvoorbeeld al tijdens je eerste sessie dat je met het kiteboard gaat kitesurfen.

 7. Vinnen kiteboard monteren

  Vinnen kiteboard monteren. Belangrijk is dat de hoge kant van elke vin aan de buitenkant van het kiteboard zit. Draai de schroeven handvast en herhaal dit zo nu en dan.

 8. Staan in de voetbanden en nalopen van de schroeven

  Als het twintip kiteboard in elkaar gezet is, kan je in de voetbanden gaan staan en de schroeven voor de eerste keer nalopen. Dit moet je ook nog een aantal maal herhalen. Bijvoorbeeld vóór de eerste sessie en daarna regelmatig. Sommige kitesurfer doen dit voor elke kitesurf sessie.Voetbanden afstellen kiteboard en naplopen schroeven voetbanden kiteboard.

We hopen je met deze intstructie twintip kiteboard in elkaar zetten een behulpzame uitleg te hebben gegeven voor het monteren van je kiteboard. Daarnaast hebben we je wat tips gegeven waarop je moet letten. Bijvoorbeeld hoe vinnen kiteboard monteren moet.

Gebruikt twintip kiteboard

Het twintip kiteboard dat je hier ziet is een Decathlon kiteboard: de Decathlon Orao 2021. Het is een kiteboard dat compleet met voetbanden, vinnen en handvat te koop wordt aangeboden voor 389,99 Euro en dus zelf in elkaar gezet moet worden. Welke maat voor jou geschikt zijn, lees je in ons kiteboard maattabel.