Nazomer kitesessie te L’Almanarre

Arjan van Driel
Arjan van Driel

Afgelopen week was het voor mij de hoogste tijd om er, na al dat harde werken ;-),  een weekje met vrouwlief tussenuit te piepen. Onze bestemming was een heerlijk huis met zwembad in de buurt van Saint-Tropez (Frankrijk) aan de Azurenkust (Cote d’Azur), kort gezegd de Middellandse Zee. Kitespullen mee natuurlijk!

Het was niet de intentie om op kitevakantie te gaan maar puur om de Cote d’Azur eens te verkennen in de nazomer. Dit is geslaagd! Maar sinds jaar en dag neem ik mijn kitespullen altijd mee. Zodra het waait, gaat het kriebelen en voor je het weet sta je ergens op het water en is je trip natuurlijk dubbel geslaagd!

Met de spottip van een collega in mijn achterhoofd zag ik al snel dat de wind sowieso één dag goed was bij L’Almanarre. Wij er naartoe natuurlijk!

Zoals je op de foto’s ziet, het was geen spektakel maar ik heb heerlijk genoten!

3 reacties

 1. @ Rutger.
  Ja, was wel even lekker.

  @ Steven.
  Hmm, snap dat je niet enthousiast bent dan! Gelukkig was het op mijn dag niet te druk en er woei een lekker windje voor mijn 12 meter.

 2. Ben ik van de zomer geweest. Van de 3 weken 4 dagen kunnen kiten.
  In hoogseizoen heb je een kleine kitezone en is het er zeer(gevaarlijk) druk en erg choppy.
  Bij hetzelfde strand in de bocht bij Giens is het veel beter met heel stuk vlak water. Hier wordt het echter pas na 7 uur s’avonds gedoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *