NK uitgesteld, schrijf je in!

Update: 9 oktober 2008.

NK KITEBOARD VAN 11/12 OKTOBER UITGESTELD

Aankomend weekend zal er wederom geen NK kiteboarden plaats vinden. De windverwachtingen zijn dusdanig slecht dat de organisatie heeft besloten om het NK uit te stellen naar de eerst volgende afroep datum (1&2 november).

Naast dit slechte nieuws heeft de organisatie ook nog goed nieuws. Electra bekend van zijn trendy fietsen stelt twee “townies” beschikbaar voor de winnaars van het NK Freestyle Kiteboarden 2008. De inschrijving is vanaf nu weer open, dus als je je nog niet hebt ingeschreven, doe dit dan snel. Ook de inschrijving van het NK Speedkiten is nog open.

Renault Eco2 NK Kite Freestyle & Speed

Wie zet de titel “Nederlands kampioen(e)” dit jaar op zijn naam? De weersomstandigheden zijn nog niet erg gunstig geweest. Aanvankelijk hoopte we erop, dat het Nederlands Kampioenschap doorgang kon vinden voor de herfst. Dit is niet gelukt, maar de kans op wind neemt nu alleen nog maar toe. Wellicht wordt het een NK met veel wind!

Het Renault Eco 2 NK Kiteboard Freestyle 2008 zal in Scheveningen plaatsvinden op het strand tussen de havenpier en het Kurhaus.

Data
Net als vorige jaren wordt het NK in een windraam georganiseerd (op afroep). Er kan worden gestart op één van de volgende weekeinden:

  • 6 en 7 september
  • 11 en 12 oktober
  • 1 en 2 november (eerst volgende beschikbare data)
  • 8 en 9 november

Welk weekeinde er wordt gestart hangt af van de windvoorspellingen. Op de donderdag voorafgaand aan de geplande weekeinden wordt via deze website om 12.00 uur gemeld of er dat weekeinde wel of niet wordt gestart.

Tip! De inschrijving van nu is weer open.

Locatie Renault Eco 2 NK Speedkite

Het Renault Eco 2 NK Speedkite wordt gevaren op de locatie bij het friese Mirns

Data

Op afroep

  • 23,24 augustus
  • 30,31 augustus
  • 11,12 oktober
  • 1,2 november
  • 8,9 november

De laatste drie weekeinden dubbelen met de afroepweekeinden van het NK Freestyle. Het NK Speedkite zal alleen op een van deze drie weekeinden zijn als het NK Freestyle al gevaren is, of door een afwijkende windrichting het NK Freestyle niet, maar het NK Speedkite wel gehouden kan worden. Als de windvoorspelling voor de tweede dag van het weekeinde minder is als de eerste dag, dan is het evenement alleen de eerste dag.

Op afroep betekent welk weekeinde er wordt gestart hangt af van de windvoorspellingen. Op de donderdag voorafgaand aan de geplande weekeinden wordt via deze website om 12.00 uur gemeld of er dat weekeinde wel of niet wordt gestart.

Links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *