Omgaan met wedstrijdstress!

In aanloop op het Nederlands Kampioenschap Kitesurfen speciaal voor jou dit artikel. Je wilt zo graag presteren maar de angst om de falen wordt te groot dat deze je parten gaat spelen. Je kunt er in aanloop naar de wedstrijd niet door slapen. Wellicht herken jij dit.

Om komend weekend een prestatie te leveren is een lichte spanning prettig en nuttig. Dit geeft uiteindelijk ook een extra kick! Maar als de spanning te hoog oploopt gaat het tegen je werken. De plankenkoorts, die normaal een positief effect op je heeft kan gaan werken als faalangst en maakt je dan onzeker.

De kunst is om de spanning zo op te laten lopen dat je bij het leveren van een prestatie voldoende spanning hebt om de topprestatie neer te zetten. We hebben geen psycholoog of sportcoach in dienst maar geven je wat praktische tips uit levenservaring.

Tips

  • Leg geen onnodige druk op jezelf door in de periode vooraf aan de wedstrijd stoer te doen over dat jij zeker de beste bent en gaat winnen.
  • Bedenk je dat er maar één winnaar kan zijn. Besef je dat je aan het kitesurfen begonnen bent, omdat je er een passie voor had en omdat het leuk was om te doen.
  • Blijf herinneren welk gevoel je in het begin, toen je met het kitesurfen begon, had waardoor je weer in een blijde stemming komt en de spanning minder wordt.
  • Pak je rust tussen wedstrijden in.

Ga ervoor kiteboys en -girls!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop