Kitesurf Vereniging: Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV)

De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) is een belangenvereniging voor kiters. Met andere woorden het vertegenwoordigend orgaan van kitesurfers in Nederland. Het NKV bestaat sinds 1999 en maakt zich op dagelijkse basis sterk voor de belangen van alle Nederlandse kitesurfers.

kitesurf vereniging
Kitesurf Vereniging. Steun het NKV en wordt lid. Foto: zomaar een zomerse dag op kitespot Brouwerdam

Kitesurf Vereniging activiteiten

Kitesurfen is een zeer populaire sport. Het aantal kitespots in Nederland op de binnenwateren is zeer beperkt. Je kunt je voorstellen dat als het steeds drukker wordt het verbeteren van kitespots soms hard nodig is. Hier is de NKV zeer actief in. De NKV streeft er zodoende naar per kitespot een belangenbehartiger te hebben. Die houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat onderwerpen geagendeerd worden. Onderwerpen die de veiligheid van kitesurfers maar ook de omgeving bevorderen.

kitesurf vereniging
Nederlandse Kitesurf Vereniging – Voor kitesurfers, door kitesurfers

Daarnaast is kitespot-legalisatie een belangrijk speerpunt van de NKV. En niet zonder succes. Dankzij de Nederlands Kitesurf Vereniging zijn kitesurfspots in Zeeland en enkele op het IJssel- en Markermeer gelegaliseerd. Er komen dus kitesurfspots bij en startruimtes worden vergroot. De NKV zit niet stil, dat is duidelijk te zien aan de updates op de website.

Andere belangrijke activiteiten:

  • serieuze gesprekspartner over overheid en instanties;
  • verzekeren. Ieder lid heeft een secundaire WA verzekering voor o.a. schade aan derden;
  • organisatie Nederlandse Kampioenschappen Kitesurfen;
  • wedstrijdbegeleiding van kitesurf wedstrijden.

“Voor kitesurfers, door kitesurfers.”

Het bestuur van de kitesurf vereniging bestaat uit vrijwilligers en een regiocoördinator die in dienst is van de NKV. De regiocoördinator werkt 3 dagen per week aan regiozaken (o.a. spotbeheer), wet en regelgeving. Zo geeft de NKV aandacht aan onze sport en alles wat ermee te maken heeft. Het NKV is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

Lid van de NKV. Jij ook?

De beheerder van Kitesurfpro.nl kitesurft reeds meer dan 20 jaar en is trots lid van de Nederlandse Kitesurf Vereniging. Steun het NKV en wordt ook lid.

Lees meer uitleg kitesurfen in het handboek kitesurfen →