Kitefoil tips voor beginnende kitefoilers: gewicht naar voren

kitefoil tips
Kitefoil tips - Foto door Marcel Berrevoets

Dat kitefoilen een andere vaardigheid is dan kitesurfen is voor omstanders misschien lastig te begrijpen. Je zou vast denken: “kite in de lucht en wegvaren zoals je ook kitesurft”. Het tegendeel is echter waar. Een aantal algemene kitefoil tips daarover vind je in het handboek kitefoilen.

Kitefoilen versus twintip kitesurfen

Eén van de belangrijkste verschillen is de verdeling van je gewicht op het board. Dit zorgt voor het overbrengen van de juiste druk op de draagvleugel. Deze dient je natuurlijk uit het water te liften maar daarna moet hij in het begin kort gezegd vlak blijven zodat je op de foil kan kitefoilen. In het filpmje van Kite Progression wordt deze kitefoil-tip heel praktisch en stap voor stap uitgelegd.

Zo krijg je je gewicht naar voren voor het kitefoilen. Door Progression Sports.

Twee kitefoil tips

“Schouders richting de neus van het board en heup vooruit.” Dit zijn de tips in een notendop. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want als kitesurfer met een twintip hang je vooral achterover en geef je flink druk op je achterste been. Afleren dus, terwijl dit misschien al jaren in je systeem zit. Daarom zijn de kitefoil-tips van Progression Sports handige ezelsbruggetjes om te bekijken en onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wingfoilen met weinig wind. Een optie voor bij 5 knopen
Achensee
Hoeveel wind nodig kitesurfen