North LTD course kiteboard, deel II

Eind september hebben we jou het North Kiteboarding Limited Edition (LTD) course kiteboard onder de aandacht gebracht. Na 15 tot 20 prototypes is dit kiteboard op de markt gebracht. We willen hier graag nog wat meer over kwijt.

Dit board met zijn revolutionaire vorm moet zeer goed presteren bij het upwind cruisen. Hij moet zelfs concurreren met zeilboten die zeer scherp ‘aan de wind’ of zelfs nagenoeg ‘in de wind’ op kunnen steken.

Om dit te bereiken is vanuit 13 jaar Formula windsurfboard ontwikkeling ervaring geput. Er is een balans gezocht tussen controleerbaarheid (hierdoor is het board niet te vlak) en het maximaal upwind cruisen (hoekige breede achterkant van het board en positie van de vinnen).

De testen die dit board heeft gehad zijn verbazingwekkend geweest. Bij zeer weinig wind waarbij je niet het gevoel hebt dat er gekitesurft kan worden, kun je met dit board al cruisen.

Resumé

Een kitesurf cruiseboard geeft wederom een extra dimensie aan onze mooie sport die door een aantal kiteboarders, bijvoorbeeld degene met een windsurf- of zeilachtergrond, gewaardeerd zal worden.

2 reacties

  1. Een lichtweerweapon dus. Maar als je echt voor het ultieme lichtweerboard gaat is er maar 1 oplossing…..een foilboard!
    De LTD zal ongetwijveld uitbinken in zijn klasse maar de waterweerstand is niet te vergelijken met een foilboard die volledig op de foil vaart met minimale weerstand.
    Wat upwindvermogen in de lowend betreft zal ook de gebruikte kite van invloed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review