Pippa van Iersel eindigt 3e in Kite World Tour 2021

Pippa van Iersel eindigt 3e in Kite World Tour 2021
Pippa van Iersel eindigt 3e in Kite World Tour 2021

Met een 5e plaats voor onze Nederlandse Pippa van Iersel tijdens de laatste tourstop in Brazilië is er een einde gekomen aan de GKA Kite World Tour 2021. Pippa eindigde daarmee op de 3e plaats in deze kitesurf wereldrangrijst.

Wat een geweldige prestatie waarmee we Pippa van harte feliciteren.

Reflectie Pippa over 5e plaats

Pippa zelf was niet tevreden met haar 5e plaats. Deze keer pakte haar strategie en plannen anders uit dan ze had gewild. Zo moest ze toekijken toen de finale gekitesurft werd in plaats van er zelf aan mee te doen. Pippa reflecteerde kort via haar instagram account. Daarin lees je ook dat het selecte groepje meiden aan elkaar gewaagd is. Ze maken lol en leren veel van elkaar waarnaast ze het ook nog eens tegen elkaar opnemen in de kitesurf competitie. Het eindresultaat mag er zijn: Pippa van Iersel eindigt 3e in Kite World Tour 2021.

Kitesurf tricks om van te dromen

Dat de kitesurf tricks die Pippa en de anderen doen ongekend technisch en knap zijn, is wel duidelijk. Mikaili maakte in de finale een zogenoemde 317 en haalde daarvoor score 10. Ter illustratie. Een 317 is een heelside railey met een backside 720 handle-pass. Voor veel kitesurfers zijn dergelijk kitesurf tricks adacradaba en daarom zijn de filmpjes van het evenement de moeite waard. Zeker als je van plan bent ook meer freestyle trucs onder de knie te krijgen.

De 317 kitesurf trick door Mikaili Sol

Eindstand GKA World Kite Tour

Wereldkampioen dames kitesurfen

  1. Mikaili Sol – Brazilië
  2. Rita Arnaus – Spanje
  3. Pippa van Iersel – Nederland

Wereldkampioen heren kitesurfen

  1. Athur Guillebert – Frankrijk
  2. Jeremy Burlando – Spanje
  3. Carlos Mario Bebe – Brazilië

Op naar de GKA World Kite Tour 2022 waarbij we hopelijk weer kunnen genieten van Pippa van Iersel. Hopelijk hebben we dan bij de heren ook weer eens freestyle kiteboard talent in de top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wheels to wave downwinder voor rolstoel-kitesurfers
KOTA 2023 - Alle informatie over de Red Bull King of the Air 2023
Open NK Kite Wave 2022