Radicale C-shape kites -uitleg

We hebben weer informatie toegevoegd aan ons inhoudelijke portal dat bereikbaar is middels de navigatieknop hierboven. Bigger & better every day!

Een C-shape kite heeft zijn naam te danken aan de vorm. Kantel een ‘C’ met de klok mee en je krijgt de vorm van een C-shape kite. Een C-shape kite heeft in tegenstelling tot Bow en SLE type kites geen toomlijnen (‘bridle’) maar vier of vijf aanknopingspunten.

Eigenschappen

Een C-shape kite is radicaal, heeft een zeer snelle maar voorspelbare draaicirkel en moet ook uitgehaakt zeer solide aanvoelen.

Doelgroep

De kite is bedoeld voor de pro’s, wakestyle, wakeskate, sliders et cetera en moet ervoor zorgen dat je tussen de tricks door flink hoogte steekt op het water.

Aandachtspunten

Een C-shape kite is niet 100% te ontkrachten (‘depoweren’) waardoor hij bijvoorbeeld bij foute stuurcorrecties even krachtig kan blijven trekken. Tevens is hierdoor het inzetbereik minder dan een Bow of SLE type kite.

Vijfde lijn

Het vijfde aanknopingspunt is voor het ‘vijfde lijn’ systeem met als doel veiligheid en herstartbaarheid te verhogen. De vijfde lijn wordt in nood geactiveerd nadat het quick release systeem is geactiveerd. Op deze manier kan de kitesurfer op ieder moment alle kracht uit de kite halen.

Hiernaast kan het aantrekken van de vijfde lijn vooral bij grotere kites die in het water gevallen zijn helpen te herstarten. De kite kantelt sneller met behulp van het aantrekken van de vijfde lijn.

Heb jij een aanvulling en / of wijzigingsvoorstel op dit artikel, dien het in via de contactpagina of reageer hieronder zodat mede-kiteboarders en belangstellenden hier profijt van hebben.

1 reactie

  1. Het flink hoogte lopen is zeer zeker waar, echter voor beginners is het veel makkelijker om hoogte te leren lopen met een bow of sle wat het vaar plezier sneller zal verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties