Wind voorspelling Noordzee en binnenwateren

Wind voorspelling

Het voorspellen van de wind is niet zomaar iets. Daarnaast is het een verantwoordelijke taak. Neem bijvoorbeeld de wind voorspelling. Die is natuurlijk niet alleen bedoeld voor kitesurfers. Nee, denk eens aan de scheepvaart, luchtvaart, transport, tuinders, kraanmachinisten etc. Voor al deze sectoren en beroepen is de voorspelling van de wind cruciaal.

Beste wind voorspelling

Windfinder windkracht voorspelling

Een prachtige site en app met zowel lange termijn wind voorspelling als korte termijn wind voorspelling. Met de optie ‘super forecast’ gebruik je de hogere resolutie die voor vandaag, morgen en overmorgen een nog betrouwbaarder beeld geeft. Windfinder geeft naast voorspelling van de wind en de windstoten ook het weer en getijde (eb en vloed) aan. Direct naar windfinder↗

Windguru wind voorspelling

Nog een van de beste wind voorspelling site en app is Windguru. Naast de standaard voorspelling is Windguru voorspelling een verzameling en gemiddeld van alle beschikbare windkracht data. Ook is er een optie om nauwkeurigheid aan te passen. Windguru geeft net als Windfinder naast voorspelling van de wind en de windstoten ook het weer en getijde (eb en vloed) aan. Direct naar windguru↗

Windy wind voorspellingen

Een andere manier van het bekijken van windvoorspellingen is die van Windy. Je kan ruim een week vooruit scrollen of in beeld laten tonen. In blokken van 3 uur zie je dan wat de windvoorspelling is op je favoriete kitespot en in de omgeving. Je ziet letterlijk aan de kleur of het harder of zachter gaat waaien en hoe de windrichting wijzigt. Ook kan je aanklikken dat je de windstoten wilt zien. Dit is essentiële informatie als je gaat kitesurfen. Direct naar windy↗

Waterstanden

Naast de windvoorspelling voor vandaag, morgen en verder in de tijd is ook getijde belangrijk om in acht te nemen. Getijde en stroming op zee kan je kitesurfsessie maken of kraken. Hoe dit werkt, leggen we je uit in dit kitesurfblog over stroming. Hieronder de link waar je de waterstanden kan zien.

Hoeveel wind nodig om te kunnen kitesurfen?

Een fijne windkracht om te beginnen met kitesurfen, lekker te oefenen en kitesurfen is tussen 14 – 22 knopen (windkracht 4 – 6). Zeer ervaren kitesurfers gaan zelfs nog bij meer dan 27 knopen (windkracht 7) het water op. Bekijk ook het windkracht omrekentabel dat helpt de wind beter in te schatten. Het laat je ook zien hoe Beaufort (Bft), Meter per seconde (m/s), kilometer per uur (km/h) en knopen zich tot elkaar verhouden.

Zelfs bij 8 – 16 knopen (windkracht 3 – 4) kan er gekitesurft worden. Met een super high performance foil kite en speciaal hydrofoil kitesurf board kan er zelfs al vanaf 5 a 6 knopen gekitesurft worden. Bekijk de 3 combinaties voor kitesurfen met weinig wind.

Welke maat kite bij welke wind?

Om je een beeld te geven welke maat kite (grootte van de kitesurf-kite) bij je gewicht en de windkracht past, bekijk je het welke maat kite overzicht.

Genoeg informatie over de wind voorspelling en over hoeveel wind je nodig hebt? Wil je nu de actuele windkracht vandaag weten? Bekijk deze dan direct op de windkracht vandaag pagina.

Meer kitesurf wind pagina’s

[wpb_childpages]