Kitesurfen 1998 / 2008 Foto update

Kitesurfen bestaat al ongeveer 10 jaar. Wat begon met boards zonder voetbanden en vliegers zonder depower systeem, is nu uitgegroeid tot een echte sport met zijn eigen producten en een eigen lifestyle.

Zelf kite ik nu ongeveer tien jaar en kijk ik met een glimlach terug naar de mooie begin jaren. We waren echt pioniers. Er waren geen sites met uitleg hoe je een sprong moest maken of wat je beter wel en niet kon doen. Kortom, niks was nog duidelijk. Het verschil tussen een pro en een amateur was amper te zien. Iedereen deed maar wat, wat veel leuke momenten opleverde. Bijvoorbeeld wanneer iemand een nieuwe sprong verzon.

Sinds die tijd is er veel veranderd, helaas niet altijd ten goede. Vele namen uit die tijd zijn verdwenen, zoals Flash Austin, Max Bo en Anthony Berzack. Gelukkig zijn er ook nog veel mensen uit die tijd wel actief, zoals Robby Naish (Naish gear) en Rahael Salles (F-One gear). Sommige beginnen anno 2008 zelfs met hun eigen kite merk, waaronder Lou Wainman (Wainman gear). Lou was in die tijd al echt ver vooruit. Heeft iedereen het nu over een handle pass, Lou deed hem acht jaar geleden al. Helaas werd het toen niet echt gewaardeerd, althans niet zoals nu.

Hieronder staat een stuk in een online magazine over the history of kiteboarding. Lees het eens door, het geeft een goed beeld over DE geschiedenis van Kiteboarden.

Klik hier voor de Kiteboarding history .

4 reacties

  1. Ha ha………nostalgie dudes.
    Een van de beste tijden uit mijn leven en ook absolute mijlpaal…..begonnen met kiten!
    Ik ben nu 10 jaar verder en het gaat nog steeds niet vervelen….sterker nog…het wordt alleen maar leuker. Ik hoop wel dat mijn karkas blijft meewerken.

    Tja, wat Lou betreft……iedereen die denk dat hij met newskool freestyle bezig is met zijn paasjes……….wake up dudes……dat is hardcore oldskoolshit.

  2. Leuk stuk. Haha, die namen als Flash Austin inderdaad. Dat waren toen de grote voorbeelden waaraan je jezelf dacht je kunnen meten omdat het niveauverschil nog relatief klein was.. Machtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

pfas kaart nederland
Lite surf
Kitsurfen, Kitesurfen, Kiteboarden