Kitesurfwind vandaag? Kite-weer pagina’s op je smartphone

kitesurfwind vandaag kite-weer

Is er kitesurfwind vandaag? We hebben een aantal kite-weer pagina’s voor je samengesteld om hierover verder te lezen en je basiskennis te vergroten. Daarnaast hebben we een actuele windkracht en weersituatie pagina gemaakt met de actuele windkracht, weerinformatie en relevante informatie. Superhandig om op te slaan op je smartphone. Zie hier hoe je dit kan doen op een Iphone of Andriod smarthone.

Direct naar de kite-weer pagina’s

Kan ik vandaag kitesurfen

Om te bepalen of het kitesurfweer is, is het verstandig om van verschillende weersbronnen de meetgegevens van de wind met elkaar te vergelijken en hiervan een gemiddelde te nemen. Zo kom je tot een optimale indicatie van hoe hard het waait en hoe hard het gaat waaien. De ideale wind om te beginnen met kitesurfen is met een matige tot vrij krachtige wind. Dit is tussen de 14 en 22 knopen. Zelfs bij 8-16 knopen (windkracht 3-4) kan er al gekitesurft worden. Lees het stappenplan.

Actuele windkracht

Op deze pagina vind je de actuele windkracht, de actuele weersituatie en waterstand.

Wind- en weervoorspelling

Een speciale pagina met geladen informatie en links om te bekijken of het gaat waaien.

Kitesurfwind c.q. kite-weer pagina opgeslagen op beginscherm van smartphone. Lees hoe het werkt.
Kitesurfwind c.q. kite-weer pagina opgeslagen op beginscherm van smartphone. Lees hoe het werkt.

Inzicht in de wind: windkracht meeteenheden tabel

Een kitesurfer moet al zijn zintuigen gebruiken. Dat is juist zo mooi aan deze sport zo dicht bij de elemementen van de natuur. Je anticipeert voortdurend, zowel op andere kitesurfers, de bijzonderheden van de kitesurflokatie als op de natuur. Lees hier het belang van blijven afscannen van de lucht. Bekijk ook het windkracht omrekentabel dat je helpt de wind beter in te schatten. Het laat zien hoe Beaufort (Bft), meter per seconde (m/s), kilometer per uur (km/h) en knopen zich tot elkaar verhouden. Doe er je voordeel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Hoeveel wind nodig kitesurfen
Kitesurfers bij de Brouwersdam. Vergroot je inzicht in windkracht en knopen.
Kitesurfen actuele en weer- en windvoorspelling