Reddingsdrone inzet Reddingsbrigade Den Helder

Reddingsdrone inzet reddingsbrigade
Drone inzet Reddingsbrigade Den Helder. Op de foto Jeroen Gerritsen in actie met een drone.

De Reddingsbrigade Den Helder start met een proefproject om met behulp van reddingsdrones muistromen te detecteren en drenkelingen op te sporen. Het gaat om een project van het Maritime Engineering Technologies Innovation Park (METIP) Noord-Holland. Dit is een initiatief van meerdere partijen dat in mei van start gaat.

Type drone

De proefvluchten zullen worden uitgevoerd met een DJI M300 multirotor drone. In een later stadium zal worden bekeken of de Autel Dragonfish voor dit doel kan worden gezet. Dat betreft een VTOL fixed-wing drone met een vliegbereik van tientallen kilometers. Lees het hele bericht en meer over de techniek op nhn.nl.

Inzet reddingsdrones werkt

In diverse andere landen is de inzet van drones door reddingsbrigades al redelijk gebruikelijk. Zo werden in 2018 door de Australische reddingsbrigade twee zwemmers opgespoord met een reddingsdrone. Ze bevonden zich zo’n 700 meter uit de kust maar konden dankzij de drone binnen enkele minuten worden opgespoord.

Opsporen of ook helpen?

We zien ook beelden dat drones pakketjes af kunnen leveren en communiceren. Via de speaker van een drone kan dan een boodschap worden overgebracht. Dit zou ook perspectief kunnen bieden voor de reddingsdrones. We denken aan een drone die bijvoorbeeld een reddingboei afgooit en / of communiceert met mensen in nood op het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

GA Kiteboarding 2021
interview-kitesurfer-drone-piloot-Jeroen-Gerritsen