Bowien van der Linden wint wingfoil World Cup

Ongekende trucs tijdens de GWA Wingfoil World Cup Leucate. Foto: wingfoilworldtour.com
Ongekende trucs tijdens de GWA Wingfoil World Cup Leucate. Foto: wingfoilworldtour.com

We hebben het vanaf de zijlijn gevolgd. Van 28 april tot en met 2 mei werd de GWA Wingfoil Cup gehouden. Dit was de eerste tourstop van 2021. Gehouden te Leucate in Frankrijk. Het was voor ons wat onwerkelijk dat de Nederlandse wingfoiler Bowien van der Linden uit Noordwijk het surf-freestyle gedeelte bij de dames op haar naam heeft gezet. Des te groter de felicitatie natuurlijk! Lees er meer over in dit wingsurf blog.

Uitelijk toch nog wind genoeg

De eerste dagen waaide het nauwelijks om wingfoil wedstrijden te houden. Uiteindelijk was het dan vanaf dag 3 goed genoeg om de wedstrijden te starten. Er was een raceparcour uitgezet op dag 3 en op dag 4 waaide het hard genoeg voor freestyle. Zo was het ook hét moment voor Bowien van der Linden om te laten zien hoe goed ze inmiddels is.

Ongekende trucs

Wij zijn het wingfoilen nog aan het leren en voor ons is volle zee wingfoilen zelfs nog een brug te ver. Des te meer respect hebben we voor de wingfoilers die dit al wel onder de knie hebben. De absolute wereldtop is echter van een totaal ander niveau met ongekende trucs en ultieme controle. Bekijk het zelf maar.

Ongekended trucs tijdens de GWA Wingfoil World Cup Leucate. Foto: wingfoilworldtour.com
Ongekende trucs tijdens de GWA Wingfoil World Cup Leucate. Foto: wingfoilworldtour.com

Bowien van der Linden, Nr. 1 Surf-Freestyle

Bij de heren was het Titouan Galea die het freestyle evenement op zijn naam het gezet. Hij won in de finale van de inmiddels bekende Balz Müller. Bij de dames had Nederland succes. Bowien van der Linden uit Noordwijk won! Zij heeft daarmee deze freestyle World Cup bij de dames op haar naam gezet.

Bowien van der Linden
Bowien van der Linden. Foto: Wingfoilworldtour.com

Volgende tourstop

Het doel van de Wingfoil World Tour is een professionele wereldcompetitie opzetten en de wereld laten zien wat wingfoilen allemaal in zich heeft. Hierin slaagt de organisatie wat ons betreft goed. De volgende tourstop staat gepland van 12 tot 15 augustus op Lake Silvaplana te Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

NK Wingfoilen
Wingfoil-wedstrijd-Tarifa-Wing-Pro-2020
Wingsurfwedstrijden - Wereldkampioenschap Wingfoilen