F-one Trigger – 6 pull the trigger kenmerken

F-one Trigger review

Wederom een befaamd kitesurf-merk dat een compleet nieuwe kite aan het assortiment toevoegt. Dit keer is het F-one die de F-one Trigger lanceert. Bij het woord Trigger denk je wellicht aan Pull the trigger en dat is geen toeval. F-one gebruikt deze woordspeling namelijk zelf ook voor het beschrijven van deze kite. De 5-strut kite is speciaal ontwikkeld voor big air, freestyle en freeride. We hebben hem zelf nog niet getest maar hierbij de bevindingen van de Trigger volgens de informatie die we er online over kunnen vinden.

Bij het woord Trigger denk je wellicht aan Pull the trigger en dat is geen toeval.

De F-One Trigger

F-one Trigger review: pull the trigger

Belangrijke eigenschappen die de F-one Trigger zouden moeten kenmerken:

  • 5-strut stabiliteit. Met een frame van 5 staanders (struts) bevestigd aan het horizontale hoofdframe (leading edge) zou de Trigger ontzettend stabiel en zeer goed te besturen moeten zijn bij harde wind. Dit geeft vertrouwen en helpt bij hoge gecontroleerde sprongen.
  • Verticale lift. De F-one Trigger zou bijzonder veel verticale lift, recht omhoog dus, moeten generen bij het aantrekken van de bar dat de afzet op een golf om hoog te springen minder belangrijk zou maken.
  • Lichte bardruk. De lichte bardruk met toch een goed gevoel waar de kite zich bevindt helpt om de kite makkelijk en vertrouwd te besturen.
  • Draaicirkel voor kiteloops. Daarnaast zou de Trigger een heel mooie draaicirkel maken om kiteloops mee uit te voeren.
  • Extreme depower. De kite zou een indrukwekkende depower-mogelijkheid hebben die goed tot zijn recht komt bij windvlagen en harde winde.
  • Hang time. De F-one Trigger zou tevens flink wat hang time genereren voor een lange tijd in de lucht. Daarmee liggen air-style tricks als de one-footer, no-footer etc. in het bereik van de Trigger.
Specataculaire video voor de lancering van de nieuwe F-one Trigger kite

Conclusie

In dit blog hebben we de eigenschappen samengevat die ons opvielen bij het bestuderen van de F-one Trigger. Het lijkt ons een prachtige freeride kite waarmee je lekker big-air kan gaan, vertrouwd kiteloops en air-style tricks kan maken en leren en die je qua vorm en stevigheid niet in de steek laat bij harde wind. Ook een kite voor de freeride kitesurfer en waarmee je dus niet per definitie uit hoeft te zijn op tricks. We zouden deze kite zelf graag een testen voor een echte F-one Trigger review. Bekijk gerust alle informatie over de F-one Trigger op de site van F-one.

1 reactie

  1. Essais hier : l’aile est vraiment top !!!!!! Super remontée au vent, super absorbtion des rafales car elle avance bien dans la fenêtre, super décollages et sustentation à la ré descente. Et elle tourne beaucoup plus vite que toutes les 5 Lattes déjà essayées.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties