Onderweg naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024

Op naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024. Foto: Peter van der Klooster tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.
Op naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024. Foto: Peter van der Klooster tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.

In juni 2021 was er goed nieuws voor het Olympisch kitesurfen Parijs 2024 en zeilen. De Olympische Commissie (IOC) communiceerde namelijk een gunstig besluit voor de Olympische zeilcompetitie van Parijs 2024. Het Mixed Offshore zeilen en Mixed Kiteboarding werden dan wel definitief van het Olympisch programma gehaald maar er kwam wat moois voor terug. Namelijk, dat er zowel voor heren als dames een medaille beschikbaar gesteld wordt. Dit geldt voor de kitefoil discipline ‘Formula Kite’ alsook voor de zeilcategorie ‘470 Dinghy’.

Wedstrijdvorm Olympisch kitesurfen Parijs 2024 aangepast

De gemengde estafette, de zogenoemde ‘mixed relay’, werd zodoende vervangen door Olympisch kitefoilen met zowel een wedstrijd voor mannen als voor vrouwen. Bij de nieuwgekozen vorm hebben mannen en vrouwen elk een eigen wedstrijd. De overtuiging is dat dit zorgt voor een breder en sterker veld op het hoogste niveau voor zowel vrouwen als mannen.

Dat we van één naar twee medailles gaan met kitefoilen is natuurlijk prachtig. De landenteams zullen zich vanuit de teamgedachte nu vast meer op de individuen gaan richten voor ontwikkeling en progressie.

'Formula kite' racen. Foto: Peter van der Kloostert tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.
‘Formula kite’ racen. Foto: Peter van der Kloostert tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.

Tomeloze energie kitefoilers

We kijken er naar uit om de kitefoilers te steunen op de reis naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024. De voorbereiding is inmiddels in volle gang en de sport zal vast goed in de schijnwerpers komen te staan. Hoe gaaf is dat! Bekijk de hele special via de speciaal ingerichte pagina via de link hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Wingfoilen met weinig wind. Een optie voor bij 5 knopen
Achensee