Kitesurf-set huren? Dit zijn je opties voor het huren van kitesurf-spullen

Kitesurf-set huren

Een deelscooter, deelfiets, private leaseauto of je cv-ketel leasen. Allemaal vormen van ergens gebruik van kunnen maken zonder het te bezitten. Dit is een heuse trend en wie weet wat ons de deelauto’s nog gaan brengen. Terug naar watersport en dan kitesurfen en wingfoilen in het bijzonder. Wist je dat je inmiddels ook kitesurf-spullen kan huren? Wist je ook dat dit internationaal kan maar ook gewoon in Nederland? Wist je daarnaast dat dit makkelijk geregeld is en je vanaf 62 Euro een kitesurf-set kan leasen? Bekijk de opties in dit blog.

Veilig uit, veilig thuis

Kitesurfen

Allereest is kitesurfen niet iets om zelf te proberen. Kitesurfen leren doe je door kitesurf-les te nemen. Zo is het logisch dat je niet zomaar een kitesurf-set kan huren. De verhuurder zal vragen naar je ervaring en gerelateerde certificaten. Ook kan je een set begeleid huren zodat je extra begeleiding krijgt van een ervaren kitesurfer of instructeur.

Bekijk ook: kitesurfen leren, zo gaat dat

Wingfoilen

Wingfoil-set huren c.q. wingsurf-set huren

Bij het wingfoilen kan je makkelijker zelf aan de slag. Echter, de tips tijdens één of meerdere lessen zal het leren wingfoilen enorm versnellen.

Bekijk ook: wingsurfen c.q. wingfoilen leren, zo heb ik het geleerd

Leasen of huren financieel handig?

Je bepaalt natuurlijk zelf of het financieel een goed besluit is om iets te huren of leasen. Het heeft zo zijn voor- en nadelen. Denk van tevoren goed na voordat je een afspraak aangaat voor een langere periode.

Eenmalig kitesurf-spullen huren en leasen

Eenmalig huren

Een kitesurf-set huren kan bij veel kitesurf-scholen en sommige kitesurf-shops. Daar huur je voor een aantal uur, een dag of een aantal dagen kitesurf-materiaal en kan je lekker gaan kitesurfen. Dit kan ook als je op reis bent in het buitenland. Bij de bekende kitesurf-spots zijn vaak ook kitesurf-scholen die kitesurf-spullen verhuren. Het is ideaal dat je zo gemakkelijk en zorgeloos materiaal kan huren zonder het aan te hoeven schaffen en mee op reis te moeten nemen.

Bekijk ook: wingfoil-scholen overzicht

Wat kost en kitesurf-set huren

Een kitesurf-set huren kost ongeveer 70 Euro voor 4 uur. Dit wordt in verhouding goedkoper als je een set huurt voor één dag of meerdere dagen.

Kitesurf verhuur in de vorm van leasen

Sinds kort bestaan er nationaal en internationaal ook leaseconstructies. Zo huur je voor een vast bedrag per maand kitesurf-materiaal of wingfoil-materiaal. Van alleen een board of kite huren tot en met een complete set met meerdere kites zodat je bij verschillende windkracht het water op kan.

Wat kost en kitesurf-set leasen

Een kitesurf-set lease je vanaf ongeveer 65 Euro. Je least dan een kite, bar met toebehoren en een kiteboard. Ook spreek je dan een relatief lange leaseperiode af. Als je een kortere periode wilt huren, dan stijgt de prijs tot ongeveer het dubbele van 65 Euro voor een periode van 6 maanden.

Natuurlijk moet je dan in ieder geval nog een pomp, wetsuit, trapeze aanschaffen en eventueel schoentjes. Wanneeer je meerdere kites wilt leasen of kites van een van de bekendste merken, dan stijgt de prijs vanzelfsprekend.

Kitesurf-set huren in Nederland
Kitesurf-spullen huren in Nederland

Kitesurf-set en / of wingsurf-set huren in Nederland

Ons oog viel op het Nederlandse GoShaka. GoShaka wil kitesurfen toegankelijker, veiliger, betaalbaarder en zorgelozer maken voor Nederlandse en Belgische kiters. Een kitesurf-set huren is eenvoudig en kan tegen verschillende prijsniveaus. Er is daarnaast keuze uit verschillende merken. Inmiddels kan je er ook een wingsurf-set huren.

Nederlandse trots

Eerder hebben we de Nederlandse kitesurf-merken al eens doorgelicht. Enerzijds om ze in het zonnetje te zetten want een beetje Nederlandse trots hoort erbij toch. Anderzijds vanwege de passie voor de sport en het vakmanschap achter de merken. In het kader van kitesurf-materiaal huren hebben we nu dus met GoShaka ook weer een pareltje gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Natta kite drogen
Prolimit Alpha review
De Surfshop