Kitesurf catamaran – Stap in de kite boot met Sam, Don en SkySails

Stap wederom even met ons in de wereld van de kitesurf catamaran de kite boot en door kites aangedreven containerschepen die de wereldwijde energietransitie zouden moeten kunnen ondersteunen.

Project kitesurf boot met Sam Light geslaagd

Pak je oude Hobie Cat-18 catamaran die je toch nauwelijks meer gebruikt en bouw hem om tot kitesurf-catamaran. Dit was het hobbyproject van kitesurf pro Sam Light. Voor degenen die Sam niet kennen. Sam Light draait al een tijd mee als professioneel kiteboarder en heeft een beste reputatie in kiteboard-land. We hebben het hier over ‘kiteboarden’ i.p.v. ‘kitesurfen’ want Sam zijn kitesurf-vaarstijl is met name wakestijl kiteboarden.

Sam Light zijn kiteboard wapenfeiten
– 2017 Kiteboard Park League Champion (KPL Champion)
– 2016 Triple-S Invitational winnaar
– 2015 Kiteboard Park League Champion (KPL Champion)
– 2015 Triple-S Invitational winnaar

We duiken nu wat dieper in het onderwerp van de kitesurf catamaran, kite boot en door kites aangedreven containerschepen die de wereldwijde energietransitie zouden moeten kunnen ondersteunen.

Sam Light vaart mee met Ocean Kite Project

Sam zijn acties zijn wereldwijd niet onopgemerkt gebleven. Zo werd hij onlangs gevraagd mee te varen met een trimaran kitesurf-catamaran van het Ocean Kite Project.

Kitesurf catamaran specialist Don Montague

Het fenomeen kitesurf catamaran is niet nieuw. Toen kitesurfen populair werd, werd ook direct al geëxperimenteerd met het gebruik van kitesurf-kites en verschillende type vaartuigen. Kitersurf-designer van het eerste uur Don Montague was erbij en zijn passie is het nog steeds. Op zijn website Project Kiteboat zie je hoe Don en zijn team met mega-grote kites aan de slag is. Mega-kites in combinatie met draagvleugels (‘hydrofoil’) onder een speciaal geprepareerde kitesurf-catamaran. Don Montaque en zijn team hebben de kite-catamaran enorm doorontwikkeld. Ze zijn klein begonnen met kite-boten zonder hydrofoil draagvleugels waarna ze zijn gaan opschalen. Je zou het niet zeggen maar deze kite-boot vaart met ondersteuning van een veelheid aan sensoren.

“Same boat, larger foils, larger sensors. San Francisco Bay.”

Van micro naar macro met SkySails Marine

We kunnen het niet laten om er nog een schepje bovenop te doen voor je door  SkySails Marine te introduceren. SkySails missie is “Unleashing the true potential of wind power!” SkySails ziet wind als een van de fundamenten van de wereldwijde energietransitie. SkySails heeft een zeer geavanceerd systeem ontwikkeld waarbij containerschepen kunnen worden ondersteund door enorme vliegers.

sky-sails-kiteboat-door-kites-aangedreven-boten
Foto: SkySails Marine

“Unleashing the true potential of wind power!”

Je bent met ons in het kort en nog wat oppervlakkig in de wereld gestapt van de kitesurf catamaran, kite boot en door kites aangedreven containerschepen die de wereldwijde energietransitie zouden moeten kunnen ondersteunen. We houden je op de hoogte.

Interessant? Deel dit met anderen...
FacebookTwitterPinterestLinkedIn

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *