Ozone Vortex Ultra X een big air dubbel loop kite?

Ozone Vortex Ultra-X

Ozone noemt de Vortex Ultra-X zelf een King of the Air kite die geschikt is voor veel kitesurfers. Kitesurfers die dit onwerkelijke achten worden uitgenodigd hun eigen mening te vormen en de kite te testen zodra deze beschikbaar is.

Wat is de Vortex Ultra-X voor kite?

Een aantal kitesurfers hebben de pre-productie versie van de Vortex Ultra-X kite al getest en uit de reacties blijkt dat het een big air kite is. Een kite die zeer direct en voorspelbaar is waarmee je veel nieuwe tricks kan leren. Dit is wat Alexander Hannay erover schrijft:

Even in 20-25 knots it’s a crazy kite for big air progression. Today I was trying boogie loops, late backroll kiteloops and board-off kiteloops and it was catching me every time. And the hangtime… amazing! -Alexander Hannay

Ozone Vortex Ultra-X is een aluula kite

De prestaties van de Vortex Ultra-X kite worden mede mogelijk gemaakt door het inmiddels bekende frame van Aluula materiaal. De Vortex Ultra-X kite heeft 3 struts en dit maakt hem sowieso extra licht ten opzichte van een 5 strut kite. Op het filmpje zien we moeiteloze dubbele kiteloops. Althans zo lijkt het en dit maakt ons erg nieuwschierig.

Prijs Ozone Vortex Ultra-X kite

We weten allemaal dat de meest geavanceerde kites in combinatie met Aluula duurder zijn dan traditionele kites. Zo kost een 9 meter Ozone Vortex Ultra-X kite ongeveer € 2.850,-. Deze prijst is vergelijkbaar met andere zeer geavanceerde kites die zijn uitgevoerd met Aluula.

Ervaring met Aluula kites

Inmiddels hebben we zelf een aantal Aluula kites getest en onze mening is dat het vaak ultieme kites zijn voor ambitieuze kitesurfers die het maximale uit de sport willen halen. Bekijk bijvoorbeeld ook de reviews van de Naish Pivot Nvison of de Ocean Rodeo Rise waarin we uitgebreider verslag doen van de karaktereigenschappen van Aluula. We kijken er naar uit om de Ozone Vortex Ultra-X ook te kunnen testen en je onze bevindingen te kunnen laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

nvision naish pivot review
ALUULA Composites
Ocean Rodeo Roam review